Puffy dizajn nameštaja: Upoznajte najmoderniji trend koji je preplavio naš Instagram feed

Udobnost, volumen i stil reči su koje karakterišu apsolutni trend.

Istina je da nas je situacija bez presedana u kojoj smo se našli zbog pandemije naterala da se okrenemo opuštenijem i ugodnijem načinu života, što je rezultiralo time da naša kuća tokom dana stiče nebrojene uloge. Uspeli smo da naš dom transformišemo u produktivno radno okruženje, bilo je to mesto za rekreaciju i opuštanje sa svojim voljenima. Zajedno sa ovim potrebama, novi trendovi su počeli da dolaze do izražaja - poput meditacije i kulinarskih izazova. Napokon, koliko nas je kod kuće napravilo udobne kutke za meditaciju i koliko nas je napravilo hleb od banane koji svi znamo? Definitivno svi.

Kao što je gore pomenuto, jedini uslov koji bi mogao okarakterisati naše potrebe u ovo neviđeno vreme definitivno bi bio komfor. Zbog toga su dizajneri, kako na polju mode, tako i u enterijeru, bili inspirisani ovim konceptom i osmislili sofisticirane dizajne pokušavajući da prikažu emocije i raspoloženja. Ukratko, u svetu mode fluidne linije i mekane tkanine zauzele su mesto strukturiranih jakni i uskih pantalona, dok je na polju dizajna enterijera previše stilizovan i neudoban nameštaj zamenjen udobnim i mekanim.

Mnogima od vas pojam puffy možda nije poznat, ali ako ga bazirate na fotografijama, shvatićete da su vaši Pinterest i Instagram feedovi preplavljeni njime. Takođe, naduvani, glomazni nameštaj sa mekanim jastucima i specijalnim tkaninama sada je svuda i postao je trend u svetu dizajna enterijera. Želeći da ostave eru tokom koje su dominirali strogi dizajni, puni čistih i geometrijskih linija iza sebe, dizajneri su u prvi plan izbacili nameštaj koji se odlikuje udobnošću.

Puffy nameštaj preferirali su ne samo stručnjaci za dizajn enterijera, već i naše omiljene poznate ličnosti. Chrissy Teigen je bila jedna od onih koja je izabrala ovakav nameštaj. Zatim je došla Chiara Ferragni, koja je dodala ogromne sofe u svoje dnevne sobe, dajući tako razigranu notu prostoru. Kasnije smo bili impresionirani domom čuvene manekenke Else Hosk koja je preko svog ličnog naloga na Instagramu otkrila da ga je sama ukrasila. Preferirala je bež puffiy sofu i kombinovala je sa zemljanim tonovima dajući vodeću ulogu klasičnim površinama od drveta i mermera.

Kako stilizovati puffy nameštaj?

Dajte prednost zemljanim tonovima

Mnogo puta smo se pozivali na zemljane tonove i to je zato što će oni uvek biti vanvremenske u uređenju enterijera. Zbog toga vam savetujemo da investirate u belu sofu, da je kombinujete sa nameštajem u istim tonovima i da nastavite da farbate zidove u nijanse koje potiču iz iste „porodice“ boja. Nije bitno da li ćete odabrati tamnije ili svetlije nijanse. Takođe, možete koristiti i jedno i drugo. Osim toga, možete odabrati drugu boju iz iste palete za svaku sobu kako biste svakoj dali svoj karakter.

Dodajte pop dodir

Smele nijanse su se snažno vratile ne samo u svet mode, već i u polje dizajna enterijera. Jedan od načina da ih kombinujete sa puffy trendom je da odaberete sofu u neutralnoj nijansi, postavite ukrasne jastuke u jarkim bojama - poput crvene, narandžaste i plave i završite umetničkim delima. Pored toga, drugi način je odabrati sofu u jarkoj boji, a sve ostale predmete u mirnim tonovima, kako bi se održala ravnoteža u oba slučaja.

Mix & match

Ne postoji ništa kreativnije i lepše od skladnog kombinovanja različitih stvari. Za kreiranje modernog enterijera ne treba vam mnogo, možete odabrati jedan ili dva otiska i kombinovati ih sa bojama po vašem izboru. Na fotografiji primećujemo da jarke boje, prugasti uzorak i puffy fotelja "igraju" vodeću ulogu. Možete raditi na isti način, stvarajući savršen mix & match rezultat.

 foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još