Sa pravom marinadom, čak i najjednostavniji recept postaje delicija.
Brancin sa crvenim kupusom
Za 4 osobe
Potrebno vam je:
- 1 veliki brancin (zamolite ribara da ga očisti za vas)
- 2 crvene paprike – čili
- 60 grama iseckanog đumbira
- limunska trava
- 4 čena belog luka
- Malo korijandera
- Luk vlašac
- 1 limun
- Sok od 1 limuna
- 2 kašike braon šećera
- So
Za garnirung:
- crveni kupus
- 90 ml susamovog ulja
- 1 čen belog luka
- prstohvat kumina
- 1 kašika majčine dušice
- 1 kašika origana
- 2 kašike semenki susama
- 1 limun narezan
- Biber
- Malo maslinovog ulja
Priprema:
1. U posudu blendera stavite čili, đumbir, luk, šećer, so, maslinovo ulje, beli luk i miksirajte dok ne dobijate gustu pastu.
2. Namažite ribu iznutra i spolja.
3. Narežite jedan limun na kriške i stavite preko ribe.
4. Ostavite ribu da se marinira u frižideru dva sata.
5. Sitno naseckajte korijander, vlašac, limunsku travu i čili i pomešajte sa limunovim sokom.
6. Pecite ribu dok ne dobije lepu rumenu boju, izvadite iz rerne i prelijte nadevom.
Pripremite garnir:
Izrežite crveni kupus na veće komade. Izmešajte susamovo ulje sa ostalim sastojcima i pospite preko kupusa. Pecite kriške kupusa do zlatno smeđe boje. Poslužite sa kriškama limuna i maslinovim uljem.
foto/Marta Munoz Calero