Jedan od najpoznatijih TV kuvara na svetu, nagrađivani šef kuhinje Jamie Oliver zadao je sebi novi zadatak. U kulinarskoj emisiji “Jamie Oliver: Jeftinije kuvanje”, koja se na kanalu 24KITCHEN premijerno emituje 3. aprila, ponedeljkom u 13.00, on će pripremati obroke od sastojaka koji koštaju manje od jedne funte po porciji (približno 134,00 RSD). Džejmi će, naravno, podeliti svoje recepte sa gledaocima, ali će i otkriti principe i praktične savete koji će im pomoći da prilagode kuvanje sastojcima koji su im trenutno dostupni, i u skladu sa budžetom koji imaju.
Jamie će tako otkriti recepte za neka ukusna jela koja se mogu pripremiti na energetski najpristupačniji način – od upotrebe mikrotalasne za pripremu ukusnog karija, preko pravljenja pice u tiganju bez uključivanja rerne, do pripremanja više jela u rerni istovremeno kako bi se uštedelo na novcu i vremenu. Serijal “Jamie Oliver: Jeftinije kuvanje” tokom četiri nedelje praviće tri obroka dnevno za tri funte i dati nam ideje kako da inspirisani njegovim receptima zavedemo stabilnost u kućni budžet, ali i smanjimo bespotrebno bacanje hrane koja je višak. Kako Jamie često kaže, svaki sastojak inspiracija je za novi recept. Verujete li da jelovnik za mesec dana može da nas košta nešto više od 10.000,00 dinara? Džejmi Oliver će nam otkriti kako da u tome uspemo.
– Pandemija korone i čuvena “zaključavanja” potpuno su promenili moj pogled na kulinarstvo. Bila je to prilika da zaista istražim šta je to što ljudi kupuju u supermarketima i da iskoristim te informacije kako bih se naoružao inspiracijom da kuvam drugačije. Shvatio sam da se ljudi veći deo vremena bore sa dve stvari – vremenom koje imaju za pripremu obroka, ali i sredstvima koja imaju. U ovoj emisiji pokušaću da olakšam svakodnevne kuhinjske izazove i da pokažem ljudima kako da od skoro ničega naprave sasvim pristojan i kvalitetan obrok – poručuje legendarni britanski šef kuhinje.
Foto: Promo
Tekst: Promo