Pripremite zdravu i ukusnu večeru!
U našim tekstovima o tome kako da koža postane čvršća, kosa sjajna i nokti jaki, više puta smo pomenuli da se masne sorte ribe, kao što su na primer losos ili pastrmka, moraju pojaviti u vašoj ishrani.
Takve vrste riba bogate su omega-3 kiselinama koje se aktivno bore protiv upalnih procesa, kao i proteinima koji doprinose proizvodnji kolagena – zahvaljujući njemu naša koža duže ostaje mlada i elastična. A ako ste do sada retko pripremali ribu, onda vas molimo da to činite što je češće moguće jer nije samo korisna, već je i neverovatno ukusna!
A da ne gubite vreme u potrazi za dobrim proverenim receptom, odmah s vama delimo recept za pastrmku na žaru, proverenog kuvara Jamieja Olivera.
Sastojci:
pastrmka – 2 kom. (otprilike 400 grama svaka)
limun – 2 kom
peršun
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
puter
Kako pripremiti:
Očistite ribu ukoliko niste kupili već očišćenu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite solju, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, nakon što ste uklonili koštice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom.
Stavite komade putera i pecite ribu na roštilju oko 10-15 minuta sa svake strane.
Posluživanje ribe na roštilju Jamie Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.
cosmo.com.ua