Harper's Bazaar Srbija

Sunday Calling: 3 ukusna recepta za nedeljni doručak

Fini ukusi koji će vas oduševiti.

Nedelja je isprepletena najlepšim i najugodnijim osećanjima. Ovaj dan provodimo kod kuće sa svojim voljenima i idealno je započeti nedelju ukusnim obrokom. Sanjivi ukusi pahuljastih palačinki i sveže pečenih tostova od avokada uzbuđuju naše nepce. Ako takođe tražite priliku da napravite najsavršenija jela za doručak, onda imamo 3 recepta koja će vam se sigurno svideti!

Prijatno!

Tost od avokada sa jajetom

Potrebno vam je:

  • Avokado, ispasiran viljuškom
  • Prepečeni hleb
  • So i biber
  • jaje

Priprema:

Na tostirani hleb namažite ispasirani avokado, začinite solju i biberom i dodajte jaje po vašem izboru – prženo, kuvano ili poširano. Ako volite pikantnije ukuse, možete dopuniti svoj tost sa nekoliko kapi tabaska. Kombinujte tost sa mešavinom zelene salate!

Suzette palačinke

Potrebno vam je:

  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 500 ml mleka sa niskim sadržajem masti
  • 200 gr. brašna
  • prstohvat soli
  • 25 gr. šećera
  • 45 gr. rastopljenog putera

Za sos suzette

  • 50 gr. smeđeg šećera
  • 230 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika sok od limuna
  • 1 pomorandža  
  • 1 kašika likera od narandže
  • 60 gr. putera isečen na male kockice

Stavite jaja, žumance i mleko u posudu i umutite ih ručnom žicom. Dodajte brašno, so, šećer, puter i mešajte dok u smesi nema grudvica brašna. Pokrijte smesu prozirnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Kada je vreme za pravljenje palačinki, zagrejte tiganj za palačinke na jakoj vatri i podmažite unutrašnjost komadom kuhinjskog papira umočenog u suncokretovo ulje. Stavite kašikom oko 100 ml smese (pola kašike) u vrući tiganj i okrenite tako da smesa pokrije celo dno. Posle 30 sekundi okrenite palačinku na drugu stranu. Kada su spremne, ređajte ih jednu na drugu i premazujte prelivom koji ste pripremili.

Palačinke od banane

Potrebno vam je:

  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • 1 kašika cimeta

Ispasiranoj banani dodajte jaja i ostatak sastojaka i dobro promešajte dok smesa ne postane homogena. Radi boljeg ukusa dobro je dati prednost zrelim bananama, koje su mekše. Ispecite palačinke u tiganju, poslužite sa orasima, komadićima banane i medom.

Najnovije