6 posebnih kaktusa za dekoraciju vašeg balkona

Ove vrste kaktusa daće estetiku džungle i posebnu letnju auru vašem balkonu.

Kaktusi su vanvremenski izbor za ukrašavanje našeg doma, jer daju poseban karakter, a dobra stvar je što je njihova trajnost mnogo veća od ostalih biljaka i cveća. Možemo ih izbeći za naše enterijere, jer se kaže da njihovo prisustvo nije „u skladu“ sa pravilima Feng Shui-a, ali oni su idealan izbor za naš balkon, posebno sada kada više vremena provodimo napolju.

Postoji mnogo različitih vrsta - neke poznate, a neke ne - koje vredi upoznati i dodati na vaš balkon ovog leta.

Otkrijte najimpresivnije vrste kaktusa koje smo sakupili!

1. Mammillaria

Jedan od najvećih i najčešćih rodova kaktusa je Mammillaria. Veoma se lako prilagođava prirodnim uslovima i vešto „uči“ da živi u izuzetno neplodnim krajevima. Najčešće, ova vrsta ima okrugli ili cilindrični oblik. Zapravo, leti će vas obrodovat sa nekoliko živopisnih cvetova koji su zaista impresivni.

2. Schidigera kaktus

To je višegodišnja zeljasta vrsta sukulenata poreklom iz Meksika. Formira spektakularne, simetrične kopljaste listove dužine 30 do 40 cm i 1,5 do 3 cm široke, koji imaju intenzivnu zelenu do svetlozelenu boju, sa belim linijama.

 3. Aristata

Vrsta kaktusa poreklom iz Južne Afrike, koja se može videti na suvim, kamenitim, polupustinjskim lokacijama. Komercijalno je poznat kao aloja, kao i pod sinonimom Aristaloe aristata. Njegovo prelepo botrioidno lišće ima izduženi cilindrični oblik, dužine 50 cm, ponekad ima 2 do 6 grana i pojavljuje se između juna i jula, dok je idealan izbor čak i za saksije.

4. Crassula muscosa

Kaktus koji dostiže visinu od 20 do 25 cm i širinu do 50 cm. Njegovo posebno lepo, blago mesnato, svetlo zeleno lišće glavna je karakteristika koja ga ističe. Vrlo lako se uzgaja i dobra stvar je što nema bodlje.

5. Echeveria Hercules

To je sporo rastuća biljka, svestrana je, izdržljiva i vrlo je lagana za uzgajanje. Preferira svetla, sunčana ili blago senovita mesta, stičući kompaktniji oblik i intenzivniju boju - kombinaciju zelene i ljubičaste. Ova sorta dolazi iz Centralne i Južne Amerike i takođe nema bodlje.

6. Opuntia microdasys

To je botanička sorta vrste kaktusa poreklom iz Meksika, gde raste na suvim, kamenitim lokacijama. Polako i stabilno stiče nizak, relativno kompaktan grmolik rast, dok sredinom leta daje žuto cveće. Izbegavajte da ga postavljate na mesta sa puno vlage, jer ova biljka voli toplotu i prirodno svetlo.

Pročitajte još

Pročitaj još