Ako i dalje pozajmljujete slušalice morate znati zašto je to opasno

To je kao da delite istu četkicu za zube.

U filmu „Begin Again“ sa Keirom Knightley u Mark Ruffalom postoji scena u kojoj ona daje slušalice svom partneru kako bi čuo pesmu Adama Levinea. U bilo kojoj romantičnoj komediji, poput ove, to može izgledati prilično romantično, u zavisnosti od scene naravno, ali u stvarnosti je vrlo, vrlo zabranjeno i opasno. Nemojte to da radite!

Stavljanje slušalica druge osobe u uši je poput pranja zuba tuđom četkicom. Pretpostavljamo da sada kada ovo čitate imate osećaj mučnine i mislite da je davanje ili uzimanje tuđih slušalica najgora stvar koju možete sebi da učinite.

Prema otorinolaringologu, samo ako su obrisane antiseptikom, u redu je pozajmiti slušalice, ali ako to ne učinite, onda koketirate sa rizikom prenosa bakterija koje mogu izazvati ozbiljne infekcije, baš kao i kod uobičajene četkice za zube.

Ako često koristite slušalice i utisnete ih duboko u uho, tada možete stvoriti površne ogrebotine i tako ih učiniti sklonijim bilo kakvim infekcijama.

Uho je, za razliku od ostatka tela, tamno, toplo i plodno tlo za razmnožavanje klica i gljivica. Zbog toga ne pozajmljujte svoje slušalice jer to predstavlja stvarni rizik za vaše zdravlje.

foto:marieclaire

Pročitaj još