Body Confidence: Zamenite svoje stare percepcije i uverite se kako se vaše raspoloženje menja

Vreme je iz dana u dan sve sunčanije. Posle toliko dugog karantina kod kuće, logično je da se svi radujemo mesecima leta. Uostalom, kome se ne sviđa osećaj sunca koje greje telo i ostavlja ga preplanulim ili ukus hladnog sladoleda i beskrajne, bezbrižne šetnje plažom u laganoj odeći? Sve zvuči sanjivo i ružičasto kada govorimo o letu. Ali da li je zaista tako za sve?

Među onima koji su uzbuđeni zbog vrućih dana, istovremeno postoje mnogi izazovi za sve one koji još uvek prolaze kroz put prihvatanja svog tela. Sigurno ste svi osetili neprijatan osećaj kada se vaše telo prvi put izloži suncu. Neki od vas „nose“ ovaj osećaj tokom celog leta. Ali stvarnost je takva, ako prihvatanje vašeg tela zavisi od njegove težine, onda su šanse da nikada nećete biti zadovoljni svojim izgledom.

Otkrijte nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da promenite osećaj prema sebi i stvorite pozitivniju sliku o svom telu.

Vi niste vaše telo

Odvojite telo od sebe. Ono je deo vas koji služi vašim potrebama. Vi ste mnogo više od toga. Samo telo se neprestano menja i nikada ne ostaje isto. Ako svoju vrednost zasnivate na svojoj težini, tada ćete živeti životom ideologije, krivice i srama. Da biste ova osećanja zamenili prihvatanjem i slobodom, potrebno je da poradite na „uspostavljanju“ novog nezavisnog identiteta koji vam neće omogućiti da zbunite svoju ličnu vrednost sa načinom na koji vaše telo izgleda i radi.

Strategija pre igre

Ova strategija kaže sledeće. Svaki put kada se osećate posramljeno, na primer neposredno pre odlaska na plažu, posvetite 20 minuta svog vremena sebi. Razmislite šta bi vas učinilo najboljom verzijom sebe. Bez obzira da li vam trebaju nove naočare ili kupaći kostim ili lep piling za telo. Učinite male stvari za sebe neposredno pre nego što odete negde i videćete da će se vaše raspoloženje direktno pretvoriti u režim poverenja.

Postavite ograničenja

Ograničenja su neophodna. Klonite se svih onih koji se ne podudaraju sa vašim temperamentom i vrednostima. „Izbrišite“ iz svog života sve one zbog kojih se osećate nelagodno bilo zbog komentara o tome šta nosite ili kako izgledate. I na kraju, kada oblaci nestanu, šta se uvek događa? Nebo se razvedrava!

Imate pravo da nosite šta god želite

Način na koji se oblačite je način izražavanja. Nosite kupaće kostime ili odeću koja čini da se osećate prijatno. Zapamtite da ne postoje stereotipi i da imate pravo na sopstveni izbor. Ako vas neko pokušava uveriti u suprotno, sledite prethodni savet i uklonite ga iz svog života.

Drugačije ne znači loše

Ruža i orhideja su dva potpuno različita cveta, različitih potreba, različitog oblika i boje. Ali oba su podjednako lepa. Znate li šta je još lepo? Kaktus. Lepota će uvek biti subjektivna. Uvek će to imati veze sa izražajnošću. Svi smo različito „cveće“. Različita lica, tela, karakteristike. Prigrlite svoju jedinstvenost i videćete kako se vaš svet menja. Na kraju krajeva, dokazano je da je samopouzdana osoba automatski privlačnija onima oko sebe. Izaberite koji cvet želite da budete, održavajte ga, divite mu se i on postaje najbolja verzija.

Pročitaj još