Elizabeta II i princ Filip ponovo provode karantin u zamku Vindzor

Tamo će par proslaviti 73. godišnjicu braka.

Elizabeta II i njen suprug princ Filip vratili su se u karantin i provode dane u dvorcu Vindzor. U Velikoj Britaniji je nedavno najavljen drugi karantin, a za kraljicu i njenog supruga uslovi za samoizolaciju su obavezni zbog starosti.

Prvih nekoliko meseci pandemije, počev od marta, proveli su u istoj rezidenciji. U avgustu su se na kratko preselili u dvorac Balmoral u Škotskoj, koji je bio letnja rezidencija kraljice Viktorije, na kratki letnji odmor. Zatim su se na kratko preselili u Sandringham, seosku rezidenciju koja je kraljici posebno draga i sada se ponovo zajedno vraćaju u Vindzor.

Tamo će takođe proslaviti godišnjicu venčanja: 20. novembra obeležiće 73. godišnjicu braka. Tokom prvog karantina, Elizabeta II je izvršavala svoje kraljevske dužnosti. Istina, morala je to da uradi na daljinu. Zbog toga je čak savladala usluge video poziva. U ovom formatu održala je sve sastanke i prijeme. Istina, ona se ipak za to vreme samo tri puta pojavila u javnosti.

Inače, tokom poslednjeg pojavljivanja kraljice u javnosti, ona i njen unuk kritikovani su jer nisu nosili maske. Takođe se izveštava da još uvek nema odobrenih planova o tome kako će kraljevska porodica ove godine provesti Božić i praznike. Ali već je sigurno poznato da im se princ Harry i Meghan Markle neće pridružiti - odlučili su da ostanu u Sjedinjenim Državama.

Pročitajte još

Pročitaj još