Kako nam TIKTOK pomaže kod napada panike

Saveti koji će vam pomoći kada napad panike zakuca na vrata.

Kada su u pitanju saveti za meditaciju, TikTok, koji je postao omiljena aplikacija tokom karanitna, prednjači sa dobrim i pametnim idejama. Što se tiče napada panike, na novoj platformi objavljene su neke vrlo moćne tehnike koje mogu da donesu smirenje i opuštanje kada se iznenada pojave.

 

Ako osećate da su se napadi panike povećali, to je logična posledica situacije kroz koju prolazimo. Srce nekontrolisano kuca, znojite se i osećate vrlo intenzivan bol i težinu među grudima, zar ne? Čak i ako se u to vreme čini nemogućim upravljati napadom panike, nemate šta da izgubite isprobavanjem sledećih tehnika.

 

Studija sprovedena 2013. godine pokazala je da vam korišćenje fizičke stimulacije dok osećate paniku i anksioznost može pomoći da se osećate sigurnije, jer u napadu panike postoji jak osećaj straha.

 

Fokusirajte se na jedan objekat

 

Korisnik TikToka objašnjava da držanje predmeta u rukama, kakav god da je, pomaže da osećate da ste pristuni, da ste u sadašnjosti. Takođe predlaže da sebi postavite pitanja o predmetu: da li je mekan? Oštar? Dok se koncentrišete na to zaboravićete na sve što vam stvara stres.

 

@coachlisy

Tap ➕ if you want more grounding techniques #groundingtechique #anxiety #selfawareness #selfimprovement

♬ Coming of Age - Blondes

 

Napravite duboki čučanj  

 

Ponekad je najbolja tehnika, kako objašnjava Laura Chung, pokušaj dubokog čučnja, što će vam pomoći da se osećate koncentrisanije. Pokušajte da držite položaj 30 sekundi.

 

@iamlaurachung

Grounding Pose 🌳 #yoga #grounding #meditation #groundingtechique #poses #asanas #yogi

♬ Disco Inferno - 50 Cent

 

Isprobajte tehniku pritiska lica

 

Janine Kreft objašnjava da vežba „Tehnika slobode emocija“ deluje tako što lagano pritiska razne delove lica i tela. Na ovaj način energija slobodno teče i pomaže u smirenju. Njen predlog je da počnete od vrha glave.

 

@kreftscouch

Are you familiar w EFT or do you want to know more about it? #eft #efttapping #anxiety #grounding #mentalhealth

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

 

Stavite led na vrat

 

Korisnik predlaže da stavite malo leda na vrat kada imate napad panike. Ova tehnika vraća u sadašnjost i vaše razmišljanje je usredsređeno. 

 

@ericbzink

Grounding techniques #dr1ventogether #dr1venfamily #mentalhealthawareness #anxitey #deppresiøn #ptsdawareness #panicaattack #anxiteyattack #notalone

♬ original sound - ericbzink

 

Pročitajte još