Zagrljeni pingvini osvojili nagradu za najbolju fotografiju 2020. godine

Pre par dana izabrana je slika godine u Australiji. Iako se čini da je tematika COVIDA19 preuzela medije i umetnost, ova slika pokazuje drugačije. Za ljubav i utehu uvek ima mesta, a ove emocije ne gaje samo ljudi. Protagonisti najbolje fotografije 2020. godine su pingvini, a priča koje se krije iza nje je veoma emotivna.

Tvorac fotografije je Tobijas Baumgartner koji je sliku napravio u Melburnu, u koloniji pingvina.

Volonteri koji rade u koloniji su fotografu rekli da su primetili da se dva pingvina – mužjak i ženka koji su skoro izgubili svoje partnere viđeni već više večeri unazad kako se grle dok gledaju u okean.

Pingvin sa belim perjem je ženka koju teši crni pingvin, mužjak. Njih dvoje su se danima sastajali, grlili jedno drugo, gladili perje i satima gledali ka pučini. Ovaj događaj zavredio je pažnju volontera koji brinu o pingvinima u koloniji, te su posetiocu Tobijasu Baumgartneru nagovestili šta se dešava.

Teren gde oni borave je malo nepristupačan, dok je dodatna poteškoća to što bi se uplašili od buke, blica ili bilo kakvih svetlosnih efekata. Iako je bilo teško usnimiti fotografiju, fotograf je u tome uspeo, a ona je postala viralna na Instagramu i pobrala brojne simpatije javnosti.

Prelepi čin zmeđu dva pingvina je obišao svet , dok je neverovatan trenutak krunisan pobedničkim mestom na prestižnom takmičenju Ocean Photography Awards u Australiji.

Izvor: bbc.com

Pročitajte još

Pročitaj još