Želite da smršate? Pokušavate da stvorite kalorijski deficit?
Predlažemo da za večeru isprobte naš recept za salatu od lososa koja je ukusna, zdrava, sadrži malo ugljenih hidrata i što je najvažnije – zasitiće vas do jutra.
Salatu možete poslužiti toplu kao ukusnu večeru ili je možete staviti u poklopljenu posudu i poneti na posao.
- Kalorije po porciji: 542cal
- Proteini 33g
- Masti 35,5g
- Vlakna 6g
- Ugljeni hidrati 20g
Sastojci:
- 25 g integralnog smeđeg pirinča
- 75 g smrznutog graška
- 120g fileta lososa
- 1 kašičica semena susama
- 2 velike šake mladog lista spanaća
- 1/2 srednjeg avokada, oljušten i iseckan
- 1 srednja šargarepa grubo narendana
- 2 mlada luka, sitno iseckana
- 4 rotkvice
Za preliv
- 2 kašike tamnog sojinog sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašičica svežeg soka od limete
- 1 kašičica meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 ° C i obložite malu tepsiju folijom.
Napunite malu šerpu vodom i ostavite da proključa. Dodajte pirinač i kuvajte oko 20 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte grašak i uz mešanje ostavite da se skuva. Kada je kuvano, ocedite odmah.
Da biste napravili preliv, pomešajte soja sos, susamovo ulje, sok od limete i med u maloj posudi i dobro umutite.
Stavite losos, kožom okrenutom nadole u pripremljenu posudu obloženom folijom i zalijte sa dve kašičice preliva. Pospite susamom i pecite 10 do 12 minuta.
U drugu posudu za serviranje stavite spanać, pirinač i grašak. Poređajte avokado, šargarepu, mladi luk i rotkvice. Losos ubacite u posudu na kraju i prelijte ostatkom preliva.
Možete napravite punu količinu, čak i ako vam treba samo jedna porcija, jer salatu možete sačuvati u frižideru za sledeći dan.
foto.domesticate-me.