Bade mantili umesto kaputa i kućne papuče umesto cipela u novoj kolekciji Balenciaga

Sve što smo nosili tokom karantina.

Demni Gvasalii nije strano da ironično preispita uobičajene atribute svakodnevnog života - već je napravio čizme sa upaljačima umesto potpetica i minđuše sa poklopcima od plastičnih boca.

Logično je da se i on nakon produženog karantina, kao i većina njegovih kolega, odlučio okrenuti temi kućne odeće. Ali opet, učinio je to na vrlo post-modernistički i ironičan način. Kolekcija uključuje kapute inspirisane bade mantilima, cipele u obliku mekih papuča, pa čak i klač modele koji oponašaju pakovanje praška za pranje! Još niko doslovno nije reprodukovao zajedničku temu - čak ni poznati modni šaljivdžija Jeremy Scott.

Lookbook takođe uključuje kombinacije za modernu Scarlett O'Haru, koje kao da su sašivene od zavesa, brojne predmete od komada tekstila (na primer, jaknu od stotina komada kože i jaknu od ostataka tkanine) i ikonične kapute i jakne sa ogromnim hipertrofiranim ramenima i aluzijama na temu vintage trenerki. Značajan deo lookbook-a ponovo je posvećen temi 90-ih i „estetici prostora za spavanje“ - omiljenom stilu dizajnera. U jednoj kolekciji uspeo je da pokaže nešto novo i neobično. Nije li ovo uspeh?

Pročitajte još

Pročitaj još