Kako nositi jakne sledeće jeseni - pokazuje Gabriela Hearst u prvoj kolekciji za Chloe

Spoiler: u kombinaciji sa pončoima i krznenim prslucima.

Spoiler: u kombinaciji sa pončoima i krznenim prslucima.

Debitantska revija nove kreativne direktorke francuskog brenda održana je u Parizu. Gabriela Hearst postavila je sebi dva glavna zadatka: da oda počast baštini Chloe i da brend učini što modernijim i relevantnijim.

"Sve novo je dobro zaboravljeno staro“, čini se da je ova čuvena fraza vodila dizajnerku. Sve što je tradicionalno povezano sa brendom vratilo se na pistu. Ovde možete pronaći svoj omiljeni boho stil, pačvork i kožu.

Izgled ikonske torbe Chloe Edith na modnoj pisti, što je bliže originalnom dizajnu i obliku, otvorenije govori o radu sa arhivima. Za Gabrielu se dodatak pokazao simboličnim: ispostavilo se da je upravo ta torba postala prva luksuzna kupovina dizajnerke. Gabriela Hearst je kreirala torbe od recikliranog kašmira i žakarda i ukrasila ih kanapom i resama.

Pored novih modela, na reviji je predstavljeno i 50 vintage Edith torbi iz doba Phoebe Failo, kupljenih na eBay-u, koje je dizajnerka prilagodila ostacima tkanina. Održivost je zauzela centralno mesto u prvoj kolekciji. Gabriela Hearst, strastveni pobornik svesne mode, ponosno je izjavila da je njena kolekcija 80 posto održivija od prethodne jesenje kolekcije Natashe Ramsay-Levi.

Ogrtači i pletene haljine su napravljeni od recikliranog prediva, dok su patchvork modeli napravljeni od ostataka tkanina. Hearst je takođe odlučila da deo neprodatih materijala prenese Fondaciji Sheltersuit.

Za moderan pristup zaslužan je stil. Dizajnerka se pouzdala u udobnost ne žrtvujući stil i modu, pa je zato platforme zamenila udobnim sandalama i čizmama. Promovišući ideju slojevitog izgleda idealnog za hladnu sezonu, Hearst je predložila da preko tankih jakni nosite prugaste pončoe i  predimenzionirane jakne sa kapuljačom u kombinaciji sa udobnim pletenim maksi haljinama.

Hearst je svoj debi planirala kompetentno, ne pokušavajući nikoga da iznenadi. Ona nije samo citirala rad prethodnih kreativnih direktora, već je pokazala i svoju viziju budućnosti Chloe, mada još uvek nije toliko odvažna kao što se od nje očekivalo. Dizajnerski stil sa potpisom može se videti u minimalističkom izgledu haljina do poda, kaputa od ovčje kože u umirujućim nijansama koje pomažu u uravnoteženju koloritne kolekcije inspirisane radom osnivača modne kuće Gaby Aghion.

foto: instyle

Pročitaj još