Moderne Amazonke Elisabette Franchi

Elisabetta Franchi predstavila je svoju kolekciju jesen/zima 2021-22, a gledajući kreacije na modnoj pisti, možemo odmah primetiti njenu inspiraciju modernim Amazonkama i konjičkim stilom.

Manekenke su šetale konjičkim klubom, u nekim trenucima u pratnji svojih konja, ističući se aristokratskom elegancijom, što se jedinstveno ogleda u kreacijama dizajnerke. 

U kolekciji Elisabetta Franchi, klasične linije daju dinamično raspoloženje bogatoj paleti boja koja se oslanja na najfinije nijanse poput bele, crne, bež i smeđe. Elegantni kaputi i jakne, pantalone visokog struka, čizme za jahanje i svilene bluze podsećaju na dame aristokratije čiji izgled, međutim, ne odiše razmetljivošću, već poznatom elegancijom.

U sezoni FW21-22 čizme i helanke se kombinuju sa odećom visoke mode, ali i sa svakodnevnim komadima, stvarajući zanimljive i efektne kontraste, dok džokejski šeširi, visoke čizme, jakne i dodaci dolaze da daju pečat autentičnom konjičkom stilu. Emblematični komadi kuće pronalaze svoje mesto među geometrijskim pelerinama, mekim kardiganima i sofisticiranim haljinama. Tašne nesumnjivo spadaju u najukusnije dodatke naredne sezone i savršeno upotpunjuju izgled kolekcije.

Elisabetta Franchi svojom kolekcijom FW21 i vanvremenskim elegantnim opcijama nudi Amazonkama smelo, dinamično „odevanje“, koje ih karakteriše: savršeno prefinjene siluete, dragocene tkanine, jedinstvene dodatke i istančani sjaj.

harpersbazaar.gr

Pročitaj još