Najspektakularnije revije u poslednjih 20 godina koje nećemo zaboraviti

Epsko, nezaboravno i najvažnije, bez digitalnog prefiksa.

Valentino Couture proleće/leto 2008

Posle skoro petominutnog finala sa omiljenim dizajnerskim modelima u identičnim haljinama u omiljenoj nijansi brenda, i sam Valentino Garavani poslednji put je prošetao pistom, čime je završio svoju slavnu 45-godišnju karijeru. Prijatelji, kolege i poznati klijenti velikog Italijana koji su se okupili u muzeju Rodin u Parizu, naravno, ispratili su ga ovacijama.

Alexander McQueen proleće/leto 2010

Postapokaliptična revija Platonove Atlantide ujedno je bila i poslednja za osnivača kuće. Ali u tom trenutku to nisu znali ni gosti šokirani veličinom pozorišne ideje, niti 6 miliona gledalaca onlajn prenosa (inače, prvog u istoriji mode).

Louis Vuitton Сruise 2017

Glavni lik revije održane u Brazilu bilo je remek-delo Oscara Niemeyera, Muzej moderne umetnosti u Niteroju. Ali znamo da se Nicolas Ghesquiere ne plaši konkurencije sa arhitekturom, čak i tako moćne i futurističke. I učinio je pravu stvar.

Сhanel Cruise 2017

Jedva otvorena za svet, Kuba je dočekala Karla i veliko Chanel društvo na poseban način: pesmama i plesovima, tekućom rekom mojitosa i osećajem da vremenska mašina koja prevozi 40 godina unazad deluje besprekorno - i ovde nije reč samo o vintage kabrioletima u nijansama bombona, u kojima su gosti stigli na reviju. Revija je bila spektakularna!

Fendi Couture jesen/zima 2016/2017

Fendi je svoju veliku 90-godišnjicu, a istovremeno i kraj restauracije fontane Trevi, za koju je modna kuća izdvojila 2 miliona evra, proslavio velikom revijom: modeli su hodali po vodi (zapravo, nevidljivim staklenim stazama), a publika nije mogla da zadrži suze i sakrije oduševljenje.

Cruise Gucci 2019

Samo se Alessandro Michele mogao izvući sa revijom pored grobova - niko se nije usudio da ga optuži da vređa nečija osećanja. Na dirljiv način je predstavio svoju kolekciju gotskog stila na starom groblju.

Dior Cruise 2020

Spektakularne ruševine palate El Badi u Marakešu učinile su za Mariu Graziu Chiuri savršenim mestom za prikaz lepote marokanskih tradicionalnih zanata pod treperavim bakljama.

foto:harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Revije