Ormar Elizabete II u novoj kolekciji Max Mara

Prošiveni prsluci, šalovi i kaputi

Max Mara ima ustaljenu - i izuzetno pouzdanu - reputaciju u modi.

Brend je poznat po klasičnim camel kaputima, Teddy kaputima, dobroj trikotaži, odličnim pantalonama za posao i za svaki dan, posebno ako volite monohromatske i tople boje.

Stoga je sasvim logično da je u čast 70. godišnjice brenda kreativni direktor Jan Griffiths odlučio da pokaže sve ono što brend čini jedinstvenim. Tako su se pojavili mekani topli plišani kaputi, bež kaputi i potpuno monohromatski u toplim bojama (posebno u ikonskoj bež boji brenda) i najbolja odeća za svaki dan. Ali bilo je i malo iznenađenja.

Uoči revije, stalna stilistkinja Max Mare, Carine Roitfeld na svom Instagramu podelila je video zapis i nagovestila da je kolekciju inspirisala neka poznata, ali ne sasvim očigledna ikona stila.

Iz nabrane midi suknje, prošivenog prsluka i marame na glavi manekenke, svi su, naravno, odmah shvatili da govorimo o Njenom Veličanstvu Elizabeti II. I to ne o svim njenim poznatim zvaničnim stajlinzima, već o svakodnevnim - onim u kojima se odmara van grada i vozi automobilom (kraljica je poznata po ljubavi prema automobilima).

Tako su se reference na britanski stil pojavile - iako u vrlo elegantnom italijanskom tumačenju.  

Pročitajte još