Preko pantalona nosite midi suknju kao na reviji Alberta Ferretti

Ženstvenost i snaga u tumačenju Alberte Ferretti.

Ženstvenost nije samo floskula i uobičajena stvar za Albertu Ferretti. U njenom slučaju to je DNK brenda koji je izgradila. Utoliko je zanimljivije videti kako ona vidi upravo tu ženstvenost sada - u eri trećeg talasa feminizma i pobedničkog #MeToo, kada se sve ustaljene ideje o polu menjaju pred našim očima?

Žena Alberte Ferretti sada vešto kombinuje ženstvenost i snagu - kako u izgledu, tako i u delima. Puna je kontrasta i protivrečnosti - ali svi ti elementi skladno koegzistiraju u njenom karakteru. Ona nosi midi suknje A kroja - ali preko širokih muških pantalona; kaput inspirisan 50-im godinama, ali sa glam rock platformama iz 70-ih; elegantnu bluzu sa kragnom i karnerima – ali u kombinaciji sa jaknom „širokih ramena“ „muškog“ kroja; mekani ogrtač od nežne angore - ali sa svetlucavim lepršavim pantalonama sa šljokicama i resama, poput bizarne zabave u Studiju 54.

Pored toga, ova kolekcija je savršen balans između ležernog i odeće za izlaske. Naravno, nisu nedostajale večernje haljine, koje su ikone brenda - ali pažnja je posvećena stvarnim bezvremenskim ležernim klasicima.

Kaputi koji nikada neće izaći iz mode, elegantne i udobne pantalone širokih nogavica stvari su koje bi trebalo da budu u gotovo svakoj garderobi. A idealne verzije sada možete pronaći u kolekciji Alberta Ferretti. 

Pročitajte još