Šta će se nositi 2030. godine - odgovor je u novoj kolekciji Isabel Marant

Spojler: mini, džemperi i puno sjajnih tkanina.

Osamdesete, moćna ramena, kaputi zategnuti kaiševima u struku, mini i kaubojke: ne treba imati dar predviđanja da biste unapred znali šta ćemo videti na novoj reviji Isabel Marant. Tokom svoje karijere, Isabel Marant uspela je da formira tako prepoznatljiv sistem vizuelnih kodova zbog kog se određene siluete trenutno čitaju kao „stil Isabel Marant“. Njen vizuelni jezik je poput slagalice koja se sastavi samo kada su prisutni svi potrebni delovi. Ali ove sezone, stvari su se malo promenile.

Element futurizma iznenada je ušao u ovaj skladni sistem, ali sve ostalo ostaje na mestu. I sam ovaj futurizam nastao je u kolekciji u retro tumačenju - kao u naučno-fantastičnim filmovima iz osamdesetih koji su omiljeni dizajnerki. „Stvari iz 1980-ih u tkaninama 2030-ih“ - tako je Marant sama opisala raspoloženje nove sezone. Pogled joj je usmeren u svetlu budućnost, a prema njenoj verziji, ući ćemo u haljine i kombinezone od metalik tkanina, džempere i naravno, vesele mini suknje.

Naravno, nakon povratka u normalan život očekuje nas talas zabava - kao u „bučnim dvadesetim“, posle Prvog svetskog rata i epidemije španskog gripa. I treba se temeljno pripremiti za novi praznik života - i najbolje je da to učinite unapred. Tako da će vam sve ove koktel haljine, sjajne teksture i dodaci dobro doći.

harpersbazaar.ru

Pročitaj još