Šta nositi sa kariranom suknjom: 15 elegantnih primera

Karirani obrazac je pravi bezvremenski klasik i teško da ikada zaista izlazi iz mode. Ali aktivno kao ove sezone, nije se koristio, možda već duže vreme - što nam daje svako pravo da ga uvrstimo na listu glavnih trendova. A ako je tako, onda se postavlja razumno pitanje: kako i sa čime ga nositi?

Ukoliko vam se čini da je sa jaknama i kaputima sve relativno jasno, onda su suknje donekle nepoznata teritorija. Karirane suknje za mnoge izazivaju prilično kontroverzne asocijacije ili na škotsku nacionalnu nošnju ili na japanske školarke - a malo žena zaista želi da se upusti u modne eksperimente. Zvezde uličnog stila spremne su da nam izađu u susret - devojke koje su već isprobale sve glavne modne tehnike na sebi. Šta smo shvatili gledajući njihove slike?

Prvo, najsigurnija kombinacija karirane suknje je sa osnovnim monohromatskim stvarima u univerzalnim nijansama. Jednostavna rolka ili košulja i klasični topovi u crnoj, beloj, bež ili sivoj boji su ono što vam treba da biste istakli donji deo i privukli pažnju koja vam je potrebna. Drugo, jednako sigurna, ali vrlo moderna opcija je karirani total look. To će, s jedne strane, celu siluetu učiniti kompletnijom, a s druge strane će poboljšati vizuelni efekat šare.

Još jedna win-win opcija je ponavljanje jedne od boja uzorka na drugoj stvari. Na primer, odaberite zelenu košulju sa crveno-zelenom kariranom suknjom. Izgledaće komplikovanije i zanimljivije od „sigurne“ crne verzije. Još jedna originalna i trendi opcija je karirana suknja preko pantalona ili farmerki. Naravno, samo hrabre devojke će se usuditi da to urade, ali efekat se isplati - pa zašto ne biste isprobale?  

harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još