Živahni ulični stil Kopenhagena koji dokazuje da su devojke iz Danske najmodernije

Modne lekcije devojaka iz Danske!

Ko su najmodernije devojke na svetu? Sigurno su vam prvo na pamet pale Italijanke ili Francuskninje. Ali, moramo da primetimo da su žene skandinavskih zemalja – posebno iz Danske – odavno postale prave trendseterke.

Prvo su blogeri iz udaljenih severnih država pohrlili na glavne Nedelje mode i privukli pažnju svih, a onda je čitav svet počeo da govori o fenomenu danskog uličnog stila.

Ispostavilo se da na ulicama Kopenhagena, kao nigde drugde, ima puno elegantnih devojaka, koje izgledaju kao da su upravo krenule na Fashion Week koji se održava u Milanu ili Parizu...

Instagram profil „@copenhageners_in_copenhagen“ posvećen je stilu pravih Danaca i sadrži fotografije elegantnih devojaka koje jure gradom završavajuči svoje svakodnevne poslove.

Šta vas očakuje na ovom proflu?  

Prvo, postoji mnogo praktičnih svakodnevnih stajlinga koji će se savršeno uklopiti u vaš ormar. Drugo, puno zanimljivih kombinacija tekstura i boja. Da, kako se ispostavilo, nisu sve devojke iz Danske pristalice skandinavskog minimalizma. Mnoge od njih vešto kombinuju najsjajnije boje i grafike - i to je nešto što možete naučiti od njih kao i da uvek izgledate stilski bez ulaganja previše napora. Skandinavska modna devojka nikada ne izgleda kao da je provela 5 sati pred ogledalom - i zato izgleda tako privlačno, ležerno i lepo.

foto:@copenhageners_in_copenhagen

Pročitajte još

Pročitaj još