BAZAAR izbor: PRINT mania

Trend koji su prihvatili mnogi i koji vlada već sezonama unazad - je odeća sa printom. Varijacija na temu printova je velika i kreće se od životinjskih (poput zebra, leopard printa ili kože zmije), preko cvetnog, pa sve do printova geometrijskih oblika.

Priredio: Nemanja Lalatović

Na današnjoj modnoj sceni popularni su tzv. printovi inspirisani motivima drevnih naroda, kao što su na primer Maje ili Asteci.

Print danas ima veliku ulogu na modnoj sceni - brojni modni dizajneri poput Dolce&Gabbanae, Etroa, Guccija, Louis Vuittona, i mnogih drugih pronalaze inspiraciju i kanališu svoju kreativnost tako što boje svoje komade raznim dezenima. Primera radi, modna kuća svetski poznatog dizajnerskog dvojca Dolce&Gabbane, već kolekcijama unazad osvežava modnu scenu cvetnim printovim i religioznim detaljima. Takođe, ovaj poznati italijanski brend pronalazi inspiraciju u svojoj zemlji, pa tako na odeću plasiraju printove maslina i grozđa, te na jedan kreativan način oslikavaju svoju mondensku domovinu.

Po sličnom principu, modne kuće Cavalli i Versace su poznate po velikom rasponu i upotrebi životinjskih printova i miksovanju istih na jednom odevnom predmetu. Velike ljubiteljke printova su blogerke i IT devojke poput Olivie Palermo ili Chiare Farragni, one na pravi način spajaju nespojivo i nose više printova na sebi.

Danas smo za vas izdvojili par odevnih predmeta koji su apsolutni modni pogodak. Na vama ostaje da bude maštoviti, da se poigrate i da izgledate kao devojka iz svetskih magazina!

Pročitajte još

Pročitaj još