Kaftan haljina: Ovako ćete nositi statement komad leta

Za sve sate i sve prilike!

Kaftan je sinonim za leto, ali i zaštitni znak boho stila. Sada je postao klasičan i vanvremenski komad, budući da njegova istorija traje mnogo decenija. To je dizajn koji će nam pomoći da impresioniramo samo jednim pokretom, dok nam istovremeno pruža udobnost i hladnoću zbog svoje linije i tkanina.

Njegova dinamika je počela da raste tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, kada su poznati dizajneri Christian Dior i Cristobal Balenciaga pokazali kafan na najbolji način, čineći da svaka žena na Zapadu poželi da je ima ovaj komad u svojoj kolekciji.

Kako nositi kaftan u svakoj prilici tokom leta?

Minimalistički način

Ne postoji sigurniji i uspešniji način da se istakne neki komad nego da sledite minimalistički put. Isto važi i za kaftan. Izaberite klasične i neutralne nijanse, poput bele i crne. Kombinujte ga za jutarnje i ležerne šetnje gradom sa papučama japankama ili ravnim sandalama i impresivnom torbom. Za više sjaja morate dodati samo zlatni nakit, poput minđuša i narukvica.

Formalna ideja

Ko je rekao da ne možete odabrati kaftan za odlazak u kancelariju? Dizajn i stil su važni za sve. Idealan je izbor za sve vas koji ne želite da udobnost napustite izvan kuće. Izaberite glamurozan dizajn i kombinujte ga sa parom visokih potpetica. Možete takođe odabrati ravne papuče sa zatvorenim vrhom, što će dati eleganciju vašem stajlingu. Prevelika torba za nošenje pomoći će vam da dovršite svoj izgled.

Detalji

Više puta smo naglasili da su detalji ti koji čine razliku. Pronađite dizajn koji vam se sviđa i „poigrajte se“ sa svojim dodacima. Nakit je idealan dodatak. Ne zaboravite da su ove sezone velike naušnice jedan od najvećih trendova. S druge strane, imate priliku da odaberete narukvice sa plavim perlicama ili kamenjem koji daju vrlo letnje raspoloženje. Osim toga, možete odabrati šarene marame i vezati ih čak u struku umesto kaiša.

Smele boje

Još jedan veliki trend koji nas privlači već duže vreme su intenzivne nijanse i „razigrani“ uzorci. Činjenica je da je ovaj trend posebno pogodan za kaftan haljine, posebno ako su od svile. Kaftan u jarkim bojama i sa uzorcima kombinujte sa sandalama i torbom od rafije.

City look

Da li tražite način da letnje raspoloženje prenesete na svakodnevni urbani izgled? Kaftan će postati vaš saveznik u ovom procesu. Možete ga nositi od jutra do mraka, bez obzira na priliku i stil. Dodajte pletene elemente svom stajlingu i pronađite dizajn i boju koji će učiniti savršen kontrast sa vašom kožom. 

Pročitajte još

Pročitaj još