Pastelne nijanse su najnežniji trend za proleće 2021

Moda je postala polarnija nego ikad - apsolutno suprotni trendovi trenutno uzimaju maha.

Mikro i ogromne torbe, jednobojni i jarki otisci, udobna kućna odeća i haljine za izlazak od perja i šljokica - sve ovo iznenađujuće koegzistira na istim listama glavnih trendova.

Očigledno je cela stvar u tome što je čitav svet oko nas sada iznenađujuće raznolik i kontradiktoran - možda živimo u najneobičnijem vremenu u istoriji. Još jedna takva radoznala dihotomija su neonske i pastelne nijanse. Apsolutno suprotne u boji i raspoloženju, one, ipak, uspevaju da se međusobno slažu u istim izveštajima o trendovima. Ali danas ćemo obratiti pažnju samo na nežne pastelne tonove.

Hermès proleće/leto 2021

Pastelne nijanse za proleće približno su poznate kao i cvetni otisci. Njihove različite varijacije pojavljuju se na modnim pistama svake godine - pa čak ni uglavnom apsurdna 2020. godina nije bila izuzetak. U septembru prošle godine dizajneri su pokazali svoje prolećno-letnje kolekcije - i ponovo smo videli pobune svih pastelnih nijansi. Pa ipak, mogu se pratiti neke promene u ovoj tehnici.

Tod’s proleće/leto 2021

Prvo, u proleće 2021. monohromatska odeća je definitivno preovlađujuća. Dizajneri insistiraju: ako nosite nežne nijanse "bombona", onda neka to bude od glave do pete! Bar nas Hermes, Prada i Miu Miu uveravaju u ovo. Drugo, ružičasta boja vlada među svim pastelnim nijansama. Šta god neko rekao, bila je i ostala najromantičnija boja - a u proleće srce zahteva romantiku više nego ikad. Stoga predlažemo da se odmah obučemo u potpuno ružičaste modele kao sa revija Chanel i Isabel Marant. „Život u ružičastom“ definitivno rizikuje da postane vaš glavni moto u narednih šest meseci.

Valentino proleće/leto 2021

Chanel proleće/leto 2021

Međutim, ako je ovo za vas previše, uvek se možete zadržati na svetložutoj, mint, bledoplavoj - i ostati u trendu.

Štaviše, sakupili smo komade u ovim trendi nijansama - haljine, jakne, košulje, torbe i cipele. Bilo koji predmet iz naše galerije rizikuje da postane vaš favorit u narednih šest meseci.

Pročitaj još iz kategorije Trendovi