Šta je Fairycore: Sve što treba da znate o najuticajnijem modnom trendu

Možda ste već čuli za Fairycore na Tumblr-u, Twitter-u ili Tiktoku. Kao što samo ime govori, Fairycore ima mnogo veze sa magičnim aspektima života, ali kakav je vilinski sti i šta nekoga čini uklopljenim u ovu estetiku?

Zamislite san letnje noći. Sada to zamislite kao estetiku i postigli ste jackpot. U našim (vrlo ružičastim) očima to je creme-de-la-creme estetike.

U krajnosti, Effie iz Hunger Games je svetinja kojoj se svi klanjamo - što može izgledati prilično zastrašujuće - ali nemojte se obeshrabriti. To je samo krajnost. Pretpostavljamo da bi se estetika alternativno mogla nazvati - anđeoska, eterična, sanjalačka - i zaista skoro nadljudska. Pre svega, vrlo magična i mistična.

Zamislite miran, opušten, oblačan, možda čak i kišovit dan; dugu, sunce i proslavu nakon toga. Uobičajene fraze koje ovo stavljaju u igru su euforične, „poput boravka u zemlji čuda“, „daleko od vila“ ili "začarana šuma".  

Ukratko, Fairycore je nova estetika koja kao glavni fokus slavi magične aspekte prirode kao što su cveće, leptiri, proleće...

Odeća

„Ekscentrično eksperimentisanje“ ili „ekscentrični izraz“ obuhvata suštinu fairy-core. Ključne karakteristike su čipka, leptiri, trake, sjaj, pastelne nijanse, magična bića, cveće i biljke - da nabrojimo samo neke.

Otisci su dobrodošli - krila leptira, cvetovi, mašne, prozirna anđeoska krila... lista se nastavlja. Sve što se čini anđeoskim, eteričnim i upadljivim, uklapa se u ovu estetiku. Bluze sa karnerima i sve vrste ženstvenih haljina u nijansama pastelno plave, ružičaste, žute... Teksture su „anđeoske“: prozirne, pamučne, mrežaste, od čipke, svile, satena ili šifona - sve ono što je dočarava izgled princeze iz šume.

Kosa

Kada je reč o kosi postoji mnogo mesta za eksperimentisanje. Dodajte uvojke ili talase, slamnate šešire i sve je spremno.

Aksesoari

Cvetne krune ili ukrasne trake sa biserima su dovoljne da izgledate kao Diznijeva princeza. Nakit sa motivima leptira, anđela i sve sa motivima prirode je dobrodošlo ukoliko želite da postignete izgled „čarobnice.“

Šminka

Kada je reč o makeup-u, ovde glavnu ulogu ima sjaj - poput prskanja vilinske prašine! Dodajte veštačke trepavice, senke u nijansama zlata ili srebra, koje će dodati eteričan dodir vašem izgledu. Zlatnu senku odaberite ako imate oči smeđe ili boje lešnika; srebrnu ako imate plave ili zelene.

Sve je u tome da budete lagani, milostivi, staloženi, saosećajni, u skladu sa sobom i energijom koju imaju prozračne vile. Ovde postoji i mala doza nostalgije - ideja branja cveća i izrade venčića definitivno će nas podsetiti na školske dane kada smo se takmičile u izradi venčića od belih rada.

Pročitaj još