Harper's Bazaar Srbija

Alexander Wang odgovara na tvrdnje o seksualnom nasilju

“Nikada se nisam bavio okrutnim opisanim ponašanjem i nikada se ne bih ponašao na način na koji se tvrdi“, rekao je dizajner za The New York Times.

Modni dizajner Alexander Wang suočava se sa optužbama za seksualno zlostavljanje, podstaknuto tvrdnjama Owena Mooneyja, modela koji je početkom decembra na TikTok-u podelio susret koji je imao sa Wang-om 2017. godine u noćnom klubu.

“U jednom trenutku sam bio sam, a ovaj momak pored mene je očigledno iskoristio priliku i jednostavno me počeo dodirivati, do kraja noge i međunožja”, rekao je Mooney u video zapisu. “A onda sam pogledao sa svoje leve strane da vidim ko je to, i to je bio zaista poznati modni dizajner, i jednostavno nisam mogao da verujem da mi to čini.”

 

Iako Mooney u početku nije otkrio ime, u sledećem postu otkrio je da je ta osoba Wang. Ubrzo nakon toga, osam muškaraca i trans žena takođe su podelili priče o razvratnom ponašanju Wanga, navodi Business of Fashion.

Ove tvrdnje sastavili su i objavili Shit Model Management i Diet Prada, dva samostalna naloga. Wang je na tvrdnje odgovorio 2. januara.

„Tokom poslednjih nekoliko dana primio sam neutemeljene i groteskno lažne optužbe“, rekao je Wang za The New York Times. „Te su tvrdnje pogrešno pojačane zloglasnim nalozima na društvenim mrežama zbog postavljanja optužujućeg materijala iz neotkrivenih i / ili anonimnih izvora bez ikakvih dokaza ili bilo kakve provere činjenica.“

Ovo nije prvi put da je Wang optužen za takvo ponašanje. 2017. godine čovek po imenu Nick Ward pokrenuo je Twitter thread koji je detaljno opisao kako ga je Wang neprimereno i bez pristanka zlostavljao na koncertu u Bruklinu. 2019. godine pevačica Azealia Banks (bivša saradnica) podelila je niz objava u kojima je Wang navodno dodirivao.

Wang je osnovao svoj istoimeni brend 2005. godine, nudeći haljine i odeću inspirisanu 90-im godinama koje vole modni insajderi i poznate ličnosti. Iako je poznat po tome što je organizovao zabave tokom Nedelje mode, zajedno sa objavljivanjem mimova o žestokom zabavljanju, na svojim kanalima na društvenim mrežama, Wang je porekao da je bilo koji njegov postupak bio iz zločina.

„Nikada se nisam bavio okrutnim opisanim ponašanjem i nikada se ne bih ponašao na način na koji se tvrdi“, nastavio je. „Nameravam da rešim ovu situaciju i dođem do onog ko je odgovoran za iznošenje ovih tvrdnji i njihovo zlobno širenje na internetu.“

Post sa Instagram naloga Alexander Wanga

„Moj tim čini sve što je u njegovoj moći da istraži ove tvrdnje i obećavam da ću ostati iskren i transparentan tokom celog procesa“, napisao je Wang na svom Instagramu. „Srećan sam što sam dobio ogromnu količinu podrške tokom poslednjih nekoliko dana i zahvalan sam onima koji su stali na moju stranu u ovom trenutku.“

Harpersbazaar.us

Najnovije