Harper's Bazaar Srbija

Arhivske fotografije Carle Bruni iz 90-ih, koje se mogu neprestano gledati

Modna ikona mnogo pre Bele Hadid...

Mnogo pre sestara Hadid, Kendall Jenner i svih ostalih devojaka, kanone lepote i stila oblikovali su supermodeli 90-ih.

Carla Bruni zauzima posebno mesto među njima. Ne samo zbog neobične karijere (manekenka je takođe uspela da bude pevačica, pa čak i prva dama Francuske), već i zbog svog vedrog i smelog stila. Mnoga odeća koju je nosila, na modnoj pisti i u životu, i dalje je prilično relevantna.

Pre nego što je postala prva dama i uzorna supruga i majka, kraljica modnih pista imala je reputaciju buntovnice. Smelo je naga pozirala za magazine i pojavljivala se u tangama i bundi. Stoga je logično da je svako njeno pojavljivanje u javnosti postalo stvarni događaj. Danas, kada je stil 90-ih relevantniji nego ikad, mnogi njeni eksperimenti tog doba mogu se uzeti u obzir. Na primer, idite na zabavu u nebeskoplavoj svilenoj kombinaciji s provokativnim rezom sve do butina ili uparite farmerke sa viktorijanskom košuljom ili dajte klasičnom dvodelnom odelu Coco Chanel novi život uparivanjem ikonične jakne od tvida sa razigranom mini suknjom…

Fotografije Carle Bruni mogu se koristiti kao referenca ne samo za modu, već i za eksperimente u lepoti. Sigurni smo da ćete bar jednu od njenih fotografija verovatno želeti da pokažete svom frizeru sa zahtevom da osvetli kosu ili ošiša šiške. Pa, ili bar isprobajte novu nijansu ruža – negde morate započeti promene.

A kada, ako ne baš sada?

harpersbazaar.ru

Najnovije