Harper's Bazaar Srbija

Britanska kuća Ralph & Russo proglasila je bankrot

Britanska kompanija Ralph & Russo nikako nije nepoznata onima koji prate pojavljivanje zvezda na crvenim tepisima – obukli su mnoge poznate ličnosti svojim impresivnim modnim kreacijama. Nažalost, kako je otkrilo rukovodstvo, kompanija ide u stečaj.

Izbijanje pandemije rezultiralo je ogromnim padom prodaje kompanije sa sedištem u Londonu, koju će sada nadzirati stečajni organi, s ciljem restrukture i na kraju spašavanja poslovanja.

Obraćajući se medijima, kreativna direktorka i osnivačica kuće, Tamara Ralph navodi: “Poslednjih 11 godina Ralph & Russo je moja apsolutna ljubav i strast. Zajedno sa mojim talentovanim osobljem i veštim zanatlijama u srcu kuće, izgradili smo međunarodnu luksuznu modnu kuću na koju sam izuzetno ponosna. U poslednjih 12 meseci naišli smo na neviđene uslove tokom pandemije koji su rezultirali ogromnim pritiskom na naše poslovanje i naše dobavljače. Uprkos ovim poteškoćama, nastavili smo da služimo našim kupcima sve ovo vreme “.

Ralph & Russo su 2010. osnovali Tamara Ralph i Michael Russo i stekli su verne kupce kojima se dizajnerka zahvalia na podršci tokom ovih teških vremena. “Uverili su me da će nam ovaj proces omogućiti da refinansiramo posao i omogućiće nam da i dalje radimo ono što volimo: da stvaramo za žene širom sveta. Zalažem se za bolje dane u budućnosti za ovaj brend i ostajemo posvećeni. Moji klijenti, osoblje i ja imamo neraskidivu vezu i sve ćemo to zajedno prevazići”, zaključila je Tamara Ralph

Najnovije