Cate Blanchett ponovo transformiše srebrne kašike u održivi modni statement

Glumica impresionira ponovnim korišćenjem srebrnih kašika, dok brend Hodakova osvaja priznanje za održivi dizajn

cate blanchett

Nakon što je prošlog meseca zapanjila svet mode sa haljinom prekrivenom sa 102 srebrne kašike, Cate Blanchett je ponovo upotrebila isti neobični materijal na crvenom tepihu, ali u potpuno novom izdanju. Na premijeri serije “Disclaimer” tokom Toronto Film Festivala, ova oskarovka je pokazala svoje posvećenje održivoj modi kroz inovativnu upotrebu kašika iz prethodnog outfita.

Blanchett je nosila crni sako i pantalone sa širokim nogavicama, kreirane od strane brenda Hodakova. Dizajner, poznat po svojoj posvećenosti održivoj modi, koristio je iste srebrne kašike koje su krasile njen prethodni izgled. Ovaj dizajn ne samo da naglašava estetski smisao, već i snagu održive mode koja se sve više uvažava u industriji.

Cate Blanchett ponovo transformiše srebrne kašike u održivi modni statement

Brend Hodakova, pod vođstvom Ellen Hodakova Larsson, nedavno je osvojio prestižnu LVMH nagradu za mlade modne dizajnere, što je donelo značajnu prepoznatljivost i nagradu od 400.000 evra, kao i godinu dana mentorstva od strane stručnjaka iz luksuznog konglomerata LVMH. Larsson je izrazila entuzijazam zbog svoje pobede i naglasila važnost cirkularne mode i ponovne upotrebe materijala.

„Verujemo u ponovno korišćenje otpadnih materijala i njihovoj integraciji u nove kreacije, što je ključno za održivost u modnoj industriji,“ rekla je Larsson tokom ceremonije dodele nagrada. „Naš cilj je da pomognemo u prevazilaženju problema prekomerne proizvodnje i da podstaknemo sve da prepoznaju vrednost u održivosti.“

Cate Blanchett na filmskom festivalu u Torontu

Ovaj novi izgled Cate Blanchett ponovo je stavio fokus na važnost održivih praksi u modi. Sa dizajnerima poput Larssona na čelu, budućnost mode može se oblikovati kroz inovaciju i odgovornost prema životnoj sredini. Blanchett, koja je ranije već postavila visoke standarde u modnoj industriji, ponovo je pokazala kako kreativnost i održivost mogu ići ruku pod ruku na globalnoj sceni.

Pročitajte i Daisy Edgar-Jones potvrđuje titulu It devojke u nestvarnoj Gucci haljini

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije