Harper's Bazaar Srbija

Diane Von Furstenberg daje odgovor o bankrotu svog modnog brenda

Kakva će biti budućnost brenda?

Čini se da je pandemija pogodila još jedan veliki brend. Modni brend Diane Von Furstenberg se suočava sa vrlo ozbiljnim finansijskim problemima.

Modna kuća je bankrotirala u Evropi i prema članku NY Times-a, kompanija je već izgubila novac. Kompanija će zatvoriti 18 od svojih 19 prodavnica u Americi, dok sve pokazuje da će se fokusirati na svoje online prodavnice. Dizajnerka je želela da razjasni svoju poziciju i da svoj odgovor na glasine koje kruže poslednjih dana.

“U vezi sa člankom u NY Times-u, želela bih da razjasnim nekoliko stvari, tako da ne budem pogrešno shvaćena. Nameravamo da platimo odštetu svim zaposlenima koje smo otpustili. Takođe bih želela da napomenem, da uopšte nismo dobili državno finansiranje. Kao i svima, protekli meseci su bili veoma teški za nas i pokušavamo da se rešimo svih ovih teškoća, moramo da zatvorimo mnoge prodavnice i smanjimo poslovanje, ali brend će nastaviti sa radom. Prihvatajući slabosti, u ovim teškim vremenima, i učenje iz grešaka, učiniće mene i moj brend jačim“, napisala je na svom Instagram nalogu.

harpersbazaar.gr

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diane von Furstenberg (@therealdvf) onJul 27, 2020 at 5:11am PDT

Najnovije