Harper's Bazaar Srbija

Gabriela Hearst je nova kreativna direktorka brenda Chloe

Objavljeno je ime nove kreativne direktorke samo nekoliko dana nakon što je Natacha Ramsay-Levi otišla sa ovog mesta.

Prošle nedelje je kreativna direktorka Natacha Ramsay-Levi, najavila odlazak iz Chloe-a. Sa najavom naslednika nisu odlagali – danas je najavljeno da će Natachu zameniti njujorška dizajnerka urugvajskog porekla Gabriela Hearst.

Gabriela Hearst  je osnovala svoj brend 2015. godine koji je odmah postao jedan od najpopularnijih dizajnerskih brendova u Sjedinjenim Državama. Brend se često naziva “američkim Hermesom” zbog klasičnog kroja, pažnje prema detaljima i minimalističke estetike.

Kao deo svog brenda, Gabriela posvećuje posebnu pažnju održivosti odeće koju stvara i ulaže velika sredstva u razvoj novih ekološki prihvatljivih tkanina. Takođe je autor nekoliko komercijalnih hitova – posebno aksesoara.

Sigurni smo da je ovo bio presudni faktor u izboru njene kandidature za Chloe, jer je francuskoj kući odavno potrebna nova torba.

Ranije su postojale glasine da će Simon Porte Jacquemus zauzeti tu funkciju. Mnogi su verovali da je dizajner vedrog duha odličan izbor i da je veoma blizak francuskom brendu. Ipak, vlasnici brenda odlučili su da ne menjaju svoju tradiciju – i odabrali su ženu za ovu poziciju.

Najnovije