Harper's Bazaar Srbija

Grube čizme i sportske jakne: šta „moderne muze“ nose prema Donatelli Versace

Versace kolekcija pre fall 2021 posvećena je inspirativnim ljudima.

Donatella Versace nije od onih dizajnera koji se na neki način ograničavaju. U njenim kolekcijama nema mesta za skromnost. Mnogo sjaja, puno kože, puno golog tela – oseća se eksplozivni italijanski temperament Signore Versacea. Međutim, nova kolekcija pre fall 2021 je neobično suzdržana, ako ne i skromna. Ali ovo je samo na prvi pogled.

Na samom početku revije, imali smo priliku da vidimo obilje kariranih haljina, prevelikih silueta i midi suknji u obliku slova A. Ispostavilo se da je kolekcija neočekivano puna sportske estetike, i to u najbukvalnijem tumačenju: trenerke sa otiscima, predimenzionirani duksevi, parke sa kapuljačama. Čak se i novo tumačenje legendarne haljine Elizabeth Hurley sa iglama pokazalo iznenađujuće skromnim – a igle su zamenjene elementima „slomljenog“ Versace nakita. Naravno, prvi utisci varaju.

Ukoliko duže analizirate komade iz kolekcije postaje jasnije da je u kolekciji pronađeno mesto za sve ikonične elemente Versace univerzuma. Tu su svetle neonske nijanse, pank i grunge cipele sa grubim đonom i ekstremni mini i crop topovi koji otkrivaju stomak. Ali sada je sve ovo postalo malo „zrelije“. Svetle jakne i trikotaža uravnotežene su klasičnim crnim pantalonama i suknjama, a smele kožne mini suknje više nisu u kombinaciji sa brendiranim cipelama sa visokom potpeticom, već grubim i masivnim pank čizmama.

Prema rečima same Donatelle Versace, novu kolekciju je posvetila savremenim muzama – ljudima koji je inspirišu. A među njenim muzama, kao što znamo, nisu samo seksi dive već, sve vrste ljudi.

Možemo zaključiti da je kolekcija raznolika i bogata zanimljivim kombinacijama. Pogledajte u galeriji fotografija!

foto: harpersbazaar.ru

Najnovije