Harper's Bazaar Srbija

Gucci donira 500.000 dolara UNICEF-u za pomoć u distribuciji vakcina širom sveta protiv COVID-19

Nakon što je u martu donirao dva miliona evra (2.427.900 USD), Gucci lansira novu fazu dobrotvornih napora usred pandemije.

Luksuzni brend je najavio da će dati 500.000 američkih dolara UNICEF-u za pomoć u globalnoj distribuciji vakcine protiv COVID-19, nakon što bude odobrena. Gucci će takođe uplatiti do 100.000 američkih dolara sredstava prikupljenih tokom svog „21-dnevnog izazova“ – inicijative koja traje do 26. decembra, a kojom se od zajednice Gucci traže donacije putem online platforme kompanije.

Sa više vakcina koje se sada ispituju, pažnja je preusmerena na to kako odobrena vakcina može da se distribuira u čitavom svetu, što će biti neverovatni izazov koji se mora savladati. UNICEF “radi na pravičnoj globalnoj isporuci i distribuciji sigurne COVID-19 vakcine”, objasnio je u izjavi Michael J. Nyenhuis, predsednik i izvršni direktor UNICEF-a u SAD-u.

„Niko nije zaista slobodan ako nismo svi slobodni“, rekao je u izjavi Marco Bizzarri, Guccijev predsednik i izvršni direktor. „Sada kada se čini da je vakcina protiv COVID-19 spremna za upotrebu, pravi izazov je osigurati da se nabavi i pravično distribuira.“ Dodao je, “Ovo je globalna bitka, globalni napor, a posvećenost takođe mora biti globalna.”

Gucci nije bio sam među luksuznim kućama kada je na proleće doprineo naporima vezanim za koronavirus – mnogi su se obavezali da će pored masovnih doniranja proizvoditi maske za lice – i vrlo je moguće da će neke od tih istih modnih kuća doprineti ovom naporu distribucije vakcina.

harpersbazaar.com

Najnovije