Harper's Bazaar Srbija

Gwyneth Paltrow donira jednu od najpoznatijih haljina u dobrotvorne svrhe

Reč je o haljini Calvin Klein koju je nosila na dodeli Oscara 2000. godine i poziva Drew Barrymore, Cameron Diaz i Lake Bell da slede njen primer.

Gotovo svakodnevno poznate ličnosti doprinose borbi protiv korona virusa: Blake Lively i Ryan Reynolds donirali su milion dolara kako bi obezbedili hranu, Cristiano Ronaldo ponudio je da hotele pretvori u bolnice, Giorgio Armani je jedan od prvih koji je donirao 1,25 miliona evra za pomoć klinikama i institutima u razvoju vakcine, 10 miliona dolara je obezbedio Ralph Lauren.

Danas je Gwyneth Paltrow odlučila da preuzme dobrotvornu inicijativu. Holivudska glumica odlučila je da se pridruži #allinchallenge i donira novac u fond koji pruža pomoć u hrani svima kojima je sada potrebna – lekarima, starijim osobama, ljudima koji ne mogu napustiti svoje domove zbog raznih bolesti.

Na svojoj Instagram stranici, Gwyneth Paltrow je objavila da stavlja haljinu u kojoj se pojavila na dodeli Oscara 2000.godine (tada je film „Talentovani gospodin Ripli“ predstavljen u jednoj od nominacija) na dobrotvornu aukciju.

Početna cena haljine je 2500 dolara. „Lično ću vam dati ovu haljinu. Samo idite na allinchallenge.com da biste licitirali. Svih 100% sredstava biće namenjeno Amerikancima koji trenutno imaju nestašicu hrane.”

Gwyneth Paltrow je štafetu prenela glumicama: Drew Barrimore, Cameran Diaz i Lake Bell.

Najnovije