Haider Ackermann imenovan za kreativnog direktora Tom Forda

Nova era za modnu kuću

Tom Ford, jedan od najprestižnijih brendova u svetu mode, dobio je novog kreativnog direktora. U izvanrednom preokretu, Haider Ackermann imenovan je za ovu ključnu ulogu, što označava uzbudljivu novu fazu za ovu ikonsku modnu kuću.

Ackermann, čiji rad je poznat po svojoj sofisticiranoj estetici i jedinstvenom spoju senzualnosti i strogosti, preuzima vođstvo sa početkom od danas. Njegova prva kolekcija za Tom Ford biće predstavljena tokom revije za jesen/zimu 2025. godine na Nedelji mode u Parizu, gde će ljubitelji mode prvi put moći da vide njegovu interpretaciju dizajnerskih kodova koje je prethodno usavršio Tom Ford.

Rođen u Bogoti, Kolumbiji, i usvojen od strane francuske porodice, Haider Ackermann je tokom svoje karijere stekao međunarodnu reputaciju kao jedan od najinovativnijih i najcenjenijih dizajnera. Njegov rad je obeležen dubokom estetikom i sposobnošću da kombinuje moderne elemente sa klasičnim formama. Pre nego što je prešao u Tom Ford, Ackermann je imao uspešne angažmane u brendovima kao što su Maison Ullens, Fila i Canada Goose, a njegovo ime je bilo spominjano u kontekstu velikih modnih kuća poput Chanel-a.

William P. Lauder, izvršni predsednik The Estée Lauder Companies Inc (ELC), izražava oduševljenje zbog imenovanja Ackermanna. „Sa Haiderom na čelu, Tom Ford ulazi u novu eru. Njegova vizija i kreativni talenat će dodatno učvrstiti poziciju brenda na globalnoj modnoj sceni“, istakao je Lauder.

Tom Ford, koji je osnovao svoju marku 2005. godine, toplo je pozdravio Ackermannovo imenovanje. „Haiderov rad me oduvek fascinira. Njegova sposobnost da spoji modernost sa sofisticiranošću je ono što je potrebno Tom Fordu kako bi nastavio da se razvija i inspiriše“, rekao je Ford.

haider ackermann

Nakon Fordovog povlačenja 2023. godine, brendom je upravljao Peter Hawkings, dugogodišnji saradnik i prijatelj Forda, koji je iznenada napustio kompaniju ovog jula. Ackermannova dolazak donosi novu energiju i inovaciju, što je veoma očekivano u modnim krugovima.

Sa sedištem u Parizu, Ackermann će biti odgovoran za sve aspekte brenda, uključujući žensku i mušku modu, aksesoare i naočare. Njegov rad će oblikovati budućnost Tom Forda, a prva prilika da se vidi njegova vizija biće na reviji u martu 2025. godine.

Modni svet s nestrpljenjem iščekuje kako će Haider Ackermann unaprediti i redefinisati Tom Ford, a njegova prva kolekcija će biti ključni trenutak za ovu prestižnu modnu kuću.

Foto: Ethan James Green za Tom Ford, Profimedia

Najnovije