Harper's Bazaar Srbija

H&M kolekcija za proleće pokreće dalje inovacije u održivosti

H&M je napravio još jedan hrabar korak napred na svom putu ka održivijoj modi, vodeći promene u modnoj industriji tako što je uvrstio nov, inovativan materijal u svoju prolećnu kolekciju – Agraloop™ Biofibre™. Ovog proleća kolekcija nudi miks sportskih komada sa puno minimalističkih elemenata koji podsećaju na modu devedesetih, a u prodaji će se naći od 1. aprila u svim H&M prodavnicama u Srbiji. 

Inspiracija za kolekciju potekla je iz minimalističke nonšalantnosti devedesetih koja se poigrava sa volumenom i jednostavnim krojevima. Ključni komadi su haljine, košulje bez rukava, jednoredni sakoi, kratke pantalone sa elastičnim pojasevima, denim pantalone i mantil.

Nakon što je debitovao za H&M Conscious Exclusive za jesen/zimu, Agraloop™ Biofibre™ je sada deo glavnih kolekcija, što je praktičan dokaz da je pomenuta kolekcija pravi inkubator novih tehnologija i materijala. Dobijen otpadom od prehrambenih useva, u ovom slučaju otpad od konoplje uljanog semena, i pretvoren u prirodno vlakno, Agraloop ™ Biofibre ™ može se naći u nekoliko komada, kao što je duks sa kapuljačom i mantil lagane strukture.

Ostatak kolekcije sadrži druge materijale koji su nastali iz održivih izvora, poput organskog pamuka i lana, što reflektuje H&M-ovu ambiciju da do 2030. koristi isključivo 100% reciklirane materijale ili one koji su nastali iz održivih izvora. Što se tiče palete, boje su uparene i neutralne – bež, siva i crna, što omogućava mnoštvo kombinacija i stajlinga.

PROMO

Najnovije