Harper's Bazaar Srbija

H&M najavljuje saradnju sa modnom ikonom Iris Apfel u čast 100 godina njenog života i inspiracije

H&M sa velikim zadovoljstvom najavljuje saradnju za pravom modnom ikonom, inspirativnom Iris Apfel. Kao najavu ove saradnje, H&M će organizovati i proslaviti njen 100. rođendan u četvrtak uveče u Njujorku, tokom Nedelje mode, odajući priznanje voljenoj modnoj muzi, koja je već decenijama velika inspiracija za mnoge modne entuzijaste širom sveta. Iris Apfel x H&M kolekcija odaje počast njenom jedinstvenom stilu i biće u prodaji početkom 2022.

Iris je samostalna poslovna žena, dizajnerka enterijera, modna dizajnerka i ikona stila, poznata po svom upečatljivom načinu oblačenja, snažnoj individualnosti, hrabrim modnim izborima i kreativnim dizajnerskim rešenjima. Ona je otelotvorenje ideje da stil i inspiracija mogu da dođu odakle god i od koga god, bez obzira na cenu. 

H&M je želeo da radi sa Iris zbog njenog ekscentričnog stila i uticaja na modnu zajednicu. Već 100 godina Iris inspiriše ljude da budu kreativni, da slave i prihvate svoj stil, i nastavlja da bude pionir u modnoj industriji, a njena koloritna odeća i odvažni modni dodaci su već decenijama predmet fascinacije.

Ključni komadi u ovoj kolekciji su raznobojni, poput cvetnih odela, haljina sa karnerima i printovima, i sve je napravljeno od mešavine tekstura, sa interesantnim krojevima i dezenima. Naravno, uz garderobu idu i specijalno dizajnirani nakit i modni dodaci. 

Svi materijali korišćeni u kolekciji napravljeni su od recikliranih materijala ili od materijala nastalih iz održivih izvora, a svaki odevni predmet i modni dodatak napravljen je imajući u vidu cirkularnost.

“H&M je sjajan i apsolutni je pionir u svom polju, a to volim! Volim i kad kreiram nešto što je po povoljnoj ceni, što je H&M već savladao”, Iris Apfel

“Iris oličava nešto što zovemo lični stil – stil koji je i lep i kitnjast i eklektičan i uvek aktuelan. Ona pokazuje šta je moda – sredstvo da se izrazite, ko ste ili želite da budete i da se istovremeno zabavite. Ona je prava inspiracija”, An-Sofi Johanson, kreativna savetnica za žensku odeću u H&M-u

Za više informacija o Iris Apfel x H&M kolekciji, posetite ovaj LINK

Najnovije