Harper's Bazaar Srbija

Istorijska arhiva Salvatorea Ferragama postala je digitalna

Istražite kreacije vizionarskog dizajnera sa svojih uređaja.

Ljubitelji Salvatore Ferragamo brenda upravo su dobili još jedan razlog za radost: kuća je digitalizovala arhivu dizajnera i nudi digitalno pregledanje.

Nakon obnove sajta ferragamo.com, virtuelnog obilaska butika i izložbe Sustainable Thinking, dolazi do digitalizacije arhive koja je „srce“ italijanske modne kuće. Tako možete uživati u putovanju kroz prostor i vreme, sa bilo kog uređaja i istražite kreacije vizionara Salvatorea Ferragama, otkrivajući kako je on pomogao u pisanju istorije obuće i međunarodne mode.

Arhivom koju je prvobitno započeo Salvatore Ferragamo, a kasnije je obogatila Fiamma, njegova ćerka, sada upravlja Fondazione Ferragamo, koja ju je proširila u ogromnu, pažljivo strukturiranu i dobro organizovanu kolekciju izvora zasnovanu na najvišim standardima očuvanja. U pitanju je neprocenjiva kolekcija dokumenata, patenata, originala i proizvoda koji svedoče o veku neiscrpne i brilijantne kreativnosti od 1920-ih do danas.

Posetioci mogu istražiti arhivu, dostupnu na italijanskom i engleskom jeziku, na sajtu ferragamo.com u muzejskom delu, ali i na sajtu Fondazione Ferragamo, fondazioneferragamo.it, putem različitih digitalnih nalaza kao što su slike visoke rezolucije od 360 °, video snimci i detaljne tabele. Istorijska arhiva kuće nalazi se na novom, posebno renoviranom mestu, na spratu iznad Manovije, srca fabrike Ferragamo.

Kuća planira da organizuje ture sa vodičem i posebne programe online dok ponovo ne bude dozvoljen fizički obilazak sa vodičem.

Ukoliko želite da virtuelno posetite ovo neverovatno mesto to možete uraditi OVDE!

Najnovije