Harper's Bazaar Srbija

Ikonični smokinzi i donje rublje u kolekciji Saint Laurent Resort 2021

Između budoara i kancelarije

Već smo shvatili: u bliskoj budućnosti se ne možemo sakriti od aluzija na temu kućne odeće, sviđalo se to nama ili ne.

Prošavši gotovo sve moguće varijacije ove teme, dizajneri su počeli da traže suptilnije i gracioznije – na sreću, mnogi od njih su u tome poprilično uspešni. Na primer, Anthony Vaccarello, koji je bio u stanju da lepo i duhovito citira našu karantinsku odeću za radne pozive u Zoom-u, zadržavajući pritom estetiku kuće Saint Laurent.

Njegova nova kolekcija Resort 2021 ideološki nastavlja prolećno-letnju temu koja je u decembru napravila veliku buku na društvenim mrežama (zašto ne – da li često vidite modele kako šetaju po peskovitim dinama u pustinji?). Ovog puta nije bilo lepe revije, ali odeća zaslužuje našu pažnju.

Kreativni direktor ponovo je okupio elemente kojima je suđeno da daju wow efekat: donje rublje umesto odeće, sveža čitanja ikoničnog smokinga (na tako besprekorno oštrom kroju može se samo zavideti), pažljivo citiranje arhiva (uglavnom iz kolekcija 60-ih i 70-ih) i kombinacija koju su mnogi već zavoleli – elegantna svilena bluza sa mašnom, dole – zavodljive čipkaste gaćice. Generalno, ova kolekcija u velikoj meri izgleda kao svojevrsna kolekcija večitih hitova Saint Laurenta – sve zbog čega volimo kultni brend.

Iako je lookbook predstavljen u crno-beloj tehnici, iz razigranih uzoraka na tkanini jasno je da bi trebalo biti puno boja. Što je prilično neobično za Vaccarella, koji obično više voli monumentalnu strogost. Ali to je vrlo korektno i prirodno za Saint Laurent: kao što znate, i sam Saint Laurent je bio fenomenalan kolorist. Tako da smo sigurni: dizajner još uvek ima nekoliko neiskorišćenih trikova u svom rukavu. 

Najnovije