Harper's Bazaar Srbija

Kako da hodate u štiklama samopouzdanjem supermodela na modnoj pisti

Da li postoji odevni komad koji je toliko moćan poput visokih potpetica? Verovatno ne.

Dobar par visokih potpetica momentalno diže svaki outfit na moćniji nivo. Onih dana kada se osećate neraspoloženo, štikle su ta stvar koja će vam vratiti potrebno samopuzdanje.

No, da biste bili sigurni u svoj hod na „visokoj nozi“, važno je da nabavite par u kom ćete se osećati dobro, te naučiti kako da se krećete u njima. Vi ste te koje šetate štikle, a ne one vas – preuzmite kontrolu.

Mnoge od nas, koje su iskusile bol od neudobnih cipela, žele da nađu tu savršenu visinu koju će stopalo voleti. Za početak uvek birajte manje potpetice. Malim koracima do uspeha.

Vežba

Pre nego što krenete da nosite štikle, dobra ideja je da vežbate hodanje na prstima po kući. Ovo može ojačati vaše listove i izgraditi vam samopouzdanje, kao i ravnotežu. Takođe, istezanje listova, nožnih prstiju i leđa je odlična priprema za potpetice.

Nosite ih po kući

Pre nego što svoje miljenice prošetate po ulicama grada, razgazite ih kod kuće. Takođe, trudite se da, pri spuštanju noge na zemlju, prvo krenete petom (tačnije štiklom) pa onda prstima. Neka vaš odabir potpetice na samom početku, bude širi model, jer je stabilniji i udobniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Pređite na tanju štiklu

Jednom kada osetite sigurnost i komfor u cipelama sa debljim đonom, spremne ste za štikle na višem nivu. Naravno, ne preterujte odmah sa velikom razlikom u centrimetrima (do 3 cm više), ali ovog puta neka bude tanji model u pitanju.

Dosegnite nebo

Apsolvirali ste štikle srednje visine? Sada možete da počnete sa eksperimentisanjem stilova od 5 cm i više. Ipak imajte na umu da tako visoke potpetice mogu biti neprijatne jer što su više, to je strmiji nagib.

Tips and tricks: Pri nošenju ovakvih cipela koristite uloške sa gelom ispod prstiju i cele prednje regije stopala, te ćete na taj način ublažiti neprijatnost nagiba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

Budite spremne

Torba kao modna prva pomoć. Neka vam se pri ruci nađu providni hanzaplasti. Dobra ideja su i baletanke na preklop punjene mekanom penom, koje neprimetno staju u unutrašnji džep tašne.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije