Harper's Bazaar Srbija

Kontroverza oko “jeftine” haljine Sarah Jessice Parker ne jenjava

U toku je snimanje nastavka čuvene serije Sex and The City, a brojni fanovi širom sveta potpuno su razočarani stjalingom naše omiljene Carrie Bradsaw.

Svima nam nedostaje Samantha, a uprkos glasinama da će se pojaviti u nastavku serijala, činjenica je kako moramo da se pomirimo da neće.

Međutim, dok nisu poečele da se pojavljuju fotografije sa snimanja, uopšte nismo imali ni blagu predstavu o tome koliko će nam zapravo nedostajati Patricia Field!

Kostimografkinja i stilistkinja zadužena za brdo “manolica” zbog kojih Carrie nije imala dovoljno novca za kriju, Patricia je stajala iza svih njenih ekstravagantnih izbora za koje mi sami nikada ne bismo imali dovoljno novca, ni odvažnosti.

Ispostavilo se (po ko zna koji put) da žene širom sveta i dalje žele da vide ono što nikada neće moći da imaju, jer žele makar putem mašte da evociraju osećaj nedelje ujutro u ušukanom stanu na Menhetnu.

“Moram da kažem: jednostavno ne osećam ovaj outfit. Uopšte! Znam da je Carrie ostarila i da njeni stajlinzi koje je nosila u mladosti, sada možda nisu odgovarajući, ali zašto je zaboga obučena kao stara baka?”, samo je jedan od niza sličnih komentara na društvenim mrežama, izazvanih stajlingom Sarah Jessice  sa potpisom brenda Raga.

Naime, za maksi haljinu sa bohemian dezenom, koju je glumica ponela u jednoj od epizoda novog nastavka, mislilo se u prvi mah da pripada kolekciji fast fashion brenda Forver21. Jeftina odeća koja se proizvodi ko zna gde u vrlo verovatno neuhumanim uslovima za radnike, razbesnila je kako ljubitelje serije, tako i one modne.

Svi smo voleli da živimo posredno kroz Carrie, jer bi nosila ono što mnogi od nas sebi nisu mogli da priušte svakodnevno. Posebno kao freelancer na početku serije. Obožavala sam bekstvo u taj svet, a moda je ono za šta živim i umirem, da tako kažem. Ne bih da govorim u ime svih nas, ali Forever21 nije ono što želimo da kraljica Carrie nosi”, prokomentarisla je iskreno razočarana jedna od fanova serije.

I kada se saznalo da nije u pitanju fast fashion brand, već američki brend Raga, a da cena haljine iznosi 125 evra i da je naravo sada već uveliko rasprodata na svim mogućim online šopovima, drama se nije stišala.

Ljubitelji serije želeli su nastavak modne bajke koji im je Patrica Field vrlo vešto servirala.

Drama se nastavila pre koji dan, kada je junakinja serijala ponovo viđena u istom stajlingu.

Nije pomoglo ni što je na sebi imala glamurozne aksesoare: Gucci x Balenciaga tašnicu sa monogramima, te fenomenalne platforma štikle po ceni od 325 evra sa potpsiom Terry de Havilland-a.

“Carrie ovo nikada ne bi nosila.”, zaključila je jedna ljubiteljka serije.

Nismo sigurni da li bi voljena njujorška kolumnistkinja u svojim 50-im godinama, nosila pristupačnije outfite i svakako manje glam, ali smo sigurni da ne bismo bili u koži novim kostimografima serije: Molly Rogers i Danny-ju Santiagu.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije