Harper's Bazaar Srbija

Lanvin Resort 2021 – moderni hedonizam

Nakon mnogih turbulencija kroz koje je Lanvin kuća prošla tokom poslednjih nekoliko godina, trenutni kreativni direktor, Bruno Sialelli, odlučan je da vrati sjaj najstarijoj francuskoj modnoj kući.

Sa idealističkim ciljevima i mnogim idejama, mladi dizajner predstavlja zanimljivu liniju za RESORT 2021, stapajući mušku i žensku kolekciju, potez pozajmljen od iskusnijih kolega iz velikih modnih kuća.

Lokacija na kojoj je urađena kampanja, povezana je na ovaj ili onaj način sa idejom dizajna. Kolekcija je snimljena u Le Palais Ideal, palati u Lionu, koju je više od 33 godine gradio čovek koji nema arhitektonsko obrazovanje, već veliku želju za gradnjom – izvodeći izgradnju u potpunosti ručno, mešajući prilično čudne reference na način na koji voli.

Bruno Sialelli je rekao da ga ova priča jako dotiče, jer i sam meša brojne reference u svojim delima, često na prvi pogled bez ikakve veze između njih, a rezultat je uvek zanimljiv.

Le Palais Ideal je dobra polazna osnova za novu Lanvin kolekciju, ako uzmemo u obzir godinu iz koje potiče, 20-te godine prošlog veka, kada je osnovana francuska modna kuća. Među lepim dizajnima, vidimo reference na ovo određeno doba u kojem se hedonizam čini previše čestim načinom života, a žene nose raskošne stajlinge, svilene turbane, duge rukavice i masivni nakit. Sam dizajner kaže sa žaljenjem da je takav životni stil danas gotovo nemoguće sresti, ali s druge strane, zašto ne ukrasti delić glamura u užurbanoj svakodnevici sa Lanvin potpisom?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LANVIN (@lanvinofficial) onJul 13, 2020 at 9:46am PDT

Najnovije