Harper's Bazaar Srbija

LVMH zatvara Rihannin modni brend Fenty

Odluku su doneli pevačica i grupa LVMH.

Dve godine nakon lansiranja, Fenty prestaje sa radom. LVMH zvanično je najavio zatvaranje Rihannine konfekcijske luksuzne modne kuće Fenty.

Fenty je prva modna kuća od Christian Lacroixa 1987. godine koja je započela od nule pod imenom LVMH. Luksuzna kuća i pevačica navodno su zajednički odlučili da ukinu brend, kao što je potvrđeno u objavljenoj izjavi LVMH, „Rihanna i LVMH zajednički su doneli odluku da obustave aktivnosti sa sedištem u Evropi, čekajući bolje dane.”

Instagram Fenty nije aktivan od 1. januara 2021. godine, a očekuje se da će njegov sajt za e-trgovinu prestati sa radom u narednim nedeljama. Fokus će se sada usmeriti na rastuće carstvo Fenty Beauty, kao i Fenty Skin i njenu izuzetno uspešnu liniju donjeg veša Savage x Fenty.

L Catterton, privatna akcionarska kompanija LVMH koja trenutno ima udeo, navodno je nastavila da ulaže u druge ogranke brenda Fenty. LVMH je nedavno rekao, „LVMH i Rihanna potvrđuju svoju ambiciju da se koncentrišu na rast i dugoročni razvoj Fenty fokusirajući se na kozmetiku, negu kože i donji veš“.

Linija šminke Fenty je u prvoj godini donela oko pola miliona dolara prodaje i očekuje se da će dugoročno eksponencijalno rasti. I Fenty Beauty i Fenty Skin postavili su merilo za brendove lepote širom industrije, udaljavajući se od ograničenog raspona nijansi i nedostatka raznolikosti u svojim kampanjama.

LVMH i Rihanna još nisu isključili mogućnost ponovnog lansiranja modnog brenda Fenty.

hypebeast.com

Najnovije