Harper's Bazaar Srbija

Manolo Blahnik cipele koje bi trebalo da budu u garderobi moderne devojke

 

 

Plave Hangisi cipele sa kristalima nisu samo poznati par cipela, već su dugo bile fenomen pop kulture.

Odabrali smo još 8 modela iz nove kolekcije ovog brenda koji zaslužuju da budu u ormarima svih devojaka koje nisu ravnodušne prema modi.

Svake sezone, Manolo Blahnik je prilikom kreiranja kolekcije inspirisan različitim stvarima – istorijom kostima, bioskopom, filmovima, utiscima o putovanjima, knjigama koje je pročitao i često odaje počast izvanrednim umetnicima. Međutim, ponekad se poprilično neobične teme pojavljuju među referencama njegovih novih kolekcija.

Na primer, sport. Na prvi pogled, ekspresivni Catcher model je jasan: veliki crveni šavovi na beloj koži nisu ništa drugo nego inspirisani bejzbolom.

CATCHER

Ali, vratimo se umetnosti. Jedan od junaka nove kolekcije brenda je Roy Lichtenstein američki umetnik, predstavnik pop umetnosti, čija je popularnost dostigla vrhunac 60-ih. Ništa manje ekspresivniji od Roy Lichtensteina, tu su modeli Gad i Ciodera: ove sandale svim svojim izgledom pozivaju da zaboravite stereotipe i hrabro nosite nekoliko otisaka odjednom.

CIODERA i GAD

Manolo Blahnik poznat je po ljubavi prema veštom ukrašavanju i vezu, što se ogleda u kolekciji nove sezone. Ovog se puta okrenuo baroknoj modi, odnosno bisernom nakitu iz tog perioda, koji se danas čuva u londonskim muzejima. Pavesa je naš omiljeni barokni model. Dostupne su u različitim bojama satena i ukrašene su biserima.

PAVESA

Barokni stil, sa svom raznolikošću, najzastupljenije je predstavljen u Francuskoj i Italiji. Model Carolyne slavi francusku prestonicu: Pariz je uvek zauzimao posebno mesto u srcu dizajnera, jer je tu proveo svoju mladost. Elegancija i šik koji su ga zadesili tokom šezdesetih, u novoj sezoni prikazani su u modelima od svilenog brokata u pastelnim bojama sa upletenim cvećem.

CAROLYNE

A “italijanski” Raffro i Dipla, naprotiv, pozivaju na izlet na Sredozemno more kao što su to radile filmske zvezde prošlosti. Nastavljajući put kroz istoriju mode, nalazimo se u Velikoj Britaniji 17. – 18. veka. U ovom periodu popularni su bili floralni motivi i cipele izrađene od platna dekorisane uzorcima biljaka i cveća.  Ovakvi modeli cipela bili su izuzetno popularni među engleskim aristokratama.

RAFFRO i DIPLA

 

Štampu je 80-ih godina volela princeza Diana. Danas je ovaj motiv reinterpretiran u letnjoj mini kolekciji Manolo Blahnika. Ako se želite osećati kao prava „princeza“ u novoj sezoni, svakako izaberite model  Baylow.

BAYLOW

foto:bazaar.ru

Najnovije