Harper's Bazaar Srbija

Met Gala 2021: Najbolji outfiti sa modnog red carpeta godine

Stajlinzi večeri koji su nesumnjivo ostavili najveći utisak na javnost.

Najveći modni dobrotvorni događaj, Met Gala, održava se svakog prvog ponedeljka u maju, ali zbog kovida, ove godine sa izuzetkom, održan je 13.  septembra. Ono što se sa velikim nestrpljenjem uvek isčekuje jeste tema bala i stajling svetskih zvezda u skladu sa time.

Ove godine, organizatorka Anna Wintour odlučila je da slavi američku nezavisnost, te kao temu zadala: “In America: A Lexicon of Fashion”. Domaćini večeri bili su Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman i Naomi Osaka, zajedno sa Tomom Fordom, Adamom Mosserijem.

Još jedna zanimljivost vezana za ovogodišnji bal jeste da je događaj podeljen u dva dela. Prvi koji se upravo odigrao “In America”, kao mala zabava za odabrane goste, dok će se zvanična izložba u čast američke modne industrije otvoriti prvog ponedeljka u maju 2022. godine.

Na crvenom tepihu slavni gosti poneli su nezaboravne odevne kombinacije prikazujući temu američkog stila. Počevši od miljenice Anne Wintour – Rihanne, koja je na prethodnim galama imala legendarne stajlinge poput Guo Pei haljine, preko milenijalsa koje su svojim toaletama odale omaž divama starog holivuda, mnogi su opravdali naša očekivanja.

Kaia Gerber u nepogrešivom klasiku, haljini koju je Bianca Jagger nosila na Met Gali 1981. godine, Kendall Jenner po uzoru na Audrey Hepburn i Billie Eilish kao Marilyn Monroe demonstrirale su američki glamur prošlog veka. Još jedan sjajan stajling koji je dokazao kako se poštuje tema večeri bio je kaubojski outfit Jennifer Lopez.

Svakako iznenađenje večeri (za bogate i slavne), bila je političarka Alexandria Ocasio-Cortez koja je na svojoj beloj elegantnoj toaleti ponela natpis “tax the rich” – ispisan crvenim slovima preko čitavih leđa. 

Da li je ovo iznenadilo i vas, jer goste događaja sigurno jeste. Za ostatak blistavih stajlinga američke mode pogledajte našu galeriju.

Foto: Profimedia,Instagram

Tekst: T.Mišović

 

 

Najnovije