Harper's Bazaar Srbija

Met Gala 2021: Saznajte šta je ovogodišnja tema najpoznatijeg bala

Prvi ponedeljak u maju ponovo je prošao bez čuvenog Met Gala bala. I dok je prošle godine ovaj datum ispraćen uz #MetGalaChallenge, ove godine ćemo, kako je najavljeno, ipak imati događaj na kakav smo navikli, samo sa drugačijim datumom. Met Gala će se održati u ponedeljak 13. septembra – bal će biti manji i intimniji, ali svakako jedva čekamo da vidimo kombinacije koje će poznate ličnosti prošetati crvenim tepihom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franz Szony (@franzszony)

Ono što sve nas interesuje jeste tema ovogodišnjeg bala koja je najzad otkrivena i koja se tiče američke nezavisnosti. “In America: A Lexicon of Fashion” naziv je ovogodišnje izložbe čiji domaćini će biti Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman i Naomi Osaka, zajedno sa Tomom Fordom, Adamom Mosserijem i Annom Wintour.

Ono što je zanimljivo jeste da će celokupni događaj biti podeljen na dva dela: prvi, “In America” biće održan ovog septembra i reč je o maloj zabavi za odabrane goste, dok će se zvanična izložba u čast američke modne industrije otvoriti prvog ponedeljka u maju 2022. godine. Dakle, septembarska Met Gala biće samo zagrevanje za spektakl koji nas očekuje onda kada mu je i vreme – prvog ponedeljka u maju. 

Američka nezavisnost kao ovogodišnja tema ima još i veći značaj nakon svega što smo proživeli. Njom se slavi sloboda u svakom smislu, pa i u smislu okupljanja, druženja, putovanja, čak i svečanog oblačenja. Iskreno, svi smo jedva čekali da se nešto zvanično desi – malo su nam dosadile fotografije poznatih pored bazena svojih vila! 

Poslednjih godina poznati zaista pomeraju granice svoje kreativnosti i neverovatno dobro odgovaraju na zadati dress code. Najbolje obučeni među njima uvek pronalaze inspiraciju u samim izložbama i “beleškama” kustosa Andrewa Boltona. Setimo se samo Rihanne u žutoj Guo Pei haljini na “China: Through the Looking Glass” balu ili Caroline Kennedy u raznobojnoj Rei Kawakubo haljini kojom je savršeno odgovorila na temu “Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between”. Poenta je – Met Gala je za modne buntovnike koji se ne plaše da eksperimentišu i prekrše sva pravila i upravo to je razlog zašto joj se neizmerno radujemo!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Najnovije