Harper's Bazaar Srbija

Met Gala će se održati – evo šta znamo o najpoznatijem modnom događaju

Vrhunski modni događaj održaće se u septembru 2021. godine.

Prvi ponedeljak u maju je praznik u svetu mode. Izvan sezone dodele nagrada, godišnji Institut za kostim Metropolitan muzeja umetnosti (poznat i kao Met Gala) najpoznatiji je događaj godine među zvezdama. 2020. godine događaj je, kao i gotovo sve ostalo otkazan zbog COVID-19.

Iako su svi bili u karantinu, događaj je podstakao ljude da koriste #MetGalChallenge i kreiraju kostime inspirisani stajlinzima omiljenih zvezda.

Čini se da ove godine stvari idu na bolje jer će se Met Gala održati. Vrhunska modna zabava koja se održavala prvog ponedeljka u maju, ove godine će se održati 13. septembra – jer je prvi ponedeljak u septembru za SAD praznik rada (poput našeg Prvog maja).

Prema informacijama, otkriveno je da će mlada pesnikinja Amanda Gorman imati ulogu domaćina. Ova 23-godišnjakinja postala je nova zvezda otkako je izvela svoju numeru “The Hill We Climb” na inauguraciji Joea Bidena.

Tema ovogodišnjeg Met Gala još uvek nije najavljena, ali navodi se da će biti posvećena počasti Amerike i američkih dizajnera, nakon 18 meseci duge krize COVID-a u ovoj zemlji.

Prošle teme događaja bile su “Camp: Notes on Fashion” (2019), “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” (2018), “Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between (2017), Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”.

Radujemo se što ćemo videti kako će najpoznatije zvezde paradirati u najavangardnijim kreacijama.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije