Harper's Bazaar Srbija

Michael Kors objedinjuje nasleđe Diane Vreeland i harizmu Belle Hadid u svojoj najnovijoj kolekciji

Dizajner uzima za referencu ikonu iz prošlosti i drugu iz sadašnjosti kako bi predstavio svoje nove dizajne za proleće 2021. godine.

Odraz nebodera u vodi, slika voza koji se odmiče i letnje razglednice američkog modnog dizajnera Karla Andersona Jr poznatijeg kao Michael Korsa, neki su od prvih poteza nove kampanje luksuznog brenda koji predstavlja svoju prolećnu kolekciju.

Legendarna modna urednica Diana Vreeland inspiriše Michael Michael Kors-a koji donosi svež vazduh sa ukusom putovanja. Kao što je rekla proslavljena urednica i modna ikona Diana Vreeland, “oko mora da putuje”.

“Za proleće vas pozivamo da promenite perspektivu. Inspiracija je svuda. Neka vaš um luta i zamislite razne mogućnosti.” – dodaje brend pored videa koji je modna kuća podelila na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Kors (@michaelkors)

Koji je bolji način da se Vreeland izabere za muzu tako posebnog projekta kao što je ovaj. Njena karijera otpočela je 1936. godine kada je postala glavni kolumnista Harper’s Bazaar-a zahvaljujući Carmel Snow, tadašnjoj urednici koja se zaljubila u njen jedinstveni i odvažni stil. Pored toga što je bila istorijska ličnost na Harper’s Bazaar-u, Parižanka je svoje talente dovela i u Institut za kostim Muzeja umetnosti Metropolitan kao konsultant.

Sada je njena legendarna figura pronađena u najnovijem izdanju Michaela Korsa, u društvu modne ikone naših dana, Belle Hadid.

Uz Hadid možete videti i Mayowa Nicholas, Heejung Park i Salomon Diaz koji su deo glumačke ekipe kratkog filma koji je režirao Matty Peacock, stručnjak za video klipove, zajedno sa fotografijama njujorškog fotografa Jason Kima.

Video nas vodi na putovanje kroz snove Hadid da posetimo neka od najpoznatijih mesta u Njujorku, od Central Parka do Empire Diner-a ili luke Manhattan, da bismo ponovo otkrili grad nebodera.

Elementi putovanja su u središtu ovog projekta, od avanture do otkrivanja novih perspektiva. Iako nam je pandemija onemogućila kretanje po planeti, naša mašta je najbolji prevoz. „Bilo da se radi o gledanju starih fotografija, prelistavanju knjige ili poseti mesta u vašem gradu ili susedstvu, svima nam je potreban taj trenutni beg da bismo se inspirisali“, objašnjava Michael Kors.

Dizajner je takođe podelio nekoliko reči o Vreeland: „Živela je i disala za modu, a za nju je to bilo mnogo više od nečijeg izgleda; radilo se o lepoti, kulturi, putovanjima. Diana je modu pretvorila u stil života. Stvorila je slike u zabačenim mestima sa otkačenim pričama i izazvala svet da sanja. Bila je vizionar, jedinstvenog karaktera “.

Bež trenč kaputi, džemperi u boji na pruge i odgovarajuće jednobojne torbe neki su od odevnih predmeta i modnih dodataka koji su do sada viđeni u novoj kolekciji brenda.

Ovog meseca cela kolekcija će biti zvanično objavljena, ali do tada možemo uživati u ovom aperitivu koji nam donosi malo prolećnog povetarca kojem se toliko nadamo.

Najnovije