Harper's Bazaar Srbija

Michael Kors ponovo objavljuje legendarni ogrtač

Ogrtač koji je Naomi Campbell prvi put nosila i volela autorka Joan Didion.

Stigao je trenutak kada svi osećamo potrebu da se umotamo u topli ogrtač, a predlog Michael Korsa ne može biti aktuelniji. Dizajner ponovo lansira ikonski ogrtač nalik komadu koji je prvi put predstavljen u jesenjoj kolekciji iz 1999. godine.

Verzija za kolekciju jesen 2020. samo se malo razlikuje od originala, bez gubitka topline kojom odiše. „Ove sezone se radilo na kreiranju udobnih stvari i davanju daška luksuza…“, rekao je dizajner, objašnjavajući da njegova kolekcija AW20 obuhvata mnogo pelerina, ogrtača i pončoa.

Supermodel 90-ih, Naomi Campbell, prva je nosila ogrtač Korsa, dok je prošlog februara supermodel Kaia Gerber prošetala modnom pistom u novoj verziji poznatog komada.

Među ljubiteljima je i poznata američka autorka Joan Didion, koja je ubrzo nakon prvog lansiranja modela, 1999. godine, fotografisana kako pozira u ovom toplom odevnom komadu. Za dizajnera, portret Joan Didion sa njegovim posebnim kaputom izazvao je veliko uzbuđenje jer se divi njenom radu i inteligenciji, kako je izjavio.

Ogrtač Michaela Korsa već je dostupan u prodaji u buticima i online, a kako kaže „videvši ogrtač koji su Naomi Campbell i Joan Didion nosile, a zatim Kaia Gerber 20 godina kasnije, može se reći da je vanvremenski“.

Kaia Gerber 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Kors (@michaelkors)

Naomi Campbell

Joan Didion 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by didiondoc (@didiondoc)

 

Najnovije