Michael Rider novi kreativni direktor Celine-a

Nova vizija i kreativna energija

Francuska modna kuća Celine imenovala je Michaela Ridera za novog kreativnigog direktora, prepoznajući njegovu bogatu karijeru i kreativni talenat. Nakon što je Hedi Slimane odlučio da se povuče sa ove prestižne pozicije, Rider, koji dolazi iz Polo Ralph Laurena, vraća se u kuću u kojoj je već ostavio dubok trag tokom desetogodišnjeg rada pod Phoebe Philo. Upravo ovo iskustvo mu je omogućilo da izgradi blisku vezu sa nasleđem brenda, koje sada ima priliku da dalje razvija.

Riderovo ime nije nepoznato u svetu mode. Njegovo ranije iskustvo obuhvata rad u Balenciagi tokom ere Nicolasa Ghesquièrea, gde je stekao dragoceno znanje o kreiranju avangardnih kolekcija. Upravo to, uz njegovu kreativnu viziju, čini ga idealnim naslednikom i prirodnim izborom za poziciju umetničkog direktora Celine-a.

Početkom sledeće godine, Rider će preuzeti kompletnu odgovornost za sve kolekcije ove francuske kuće – od muške i ženske mode, preko visoke mode, do kožnih proizvoda i aksesoara. Njegov povratak s velikim entuzijazmom dočekali su i ljubitelji brenda i modni stručnjaci, a Severine Merle, izvršna direktorka Celine-a, izrazila je posebno zadovoljstvo ovim izborom. „Michaelova vizija, kreativni talenat i duboka povezanost sa našim nasleđem čine ga idealnim izborom da nastavi uspeh kuće i otvori novo poglavlje u njenoj istoriji,“ izjavila je ona.

Rider je podelio svoju radost zbog novog poglavlja u svojoj karijeri: „Celine je kuća čije vrednosti duboko poštujem. Radujem se prilici da, zajedno sa talentovanim timom, kreiram budućnost brenda i nastavim njegovu bogatu tradiciju.“

Foto: Celine

Najnovije